ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θετική προβλέπουν την φετινή καλοκαιρινή σεζόν οι ΚΟΤ και ΠΑΣΥΞΕ

Θετική προβλέπουν την φετινή καλοκαιρινή σεζόν οι ΚΟΤ και ΠΑΣΥΞΕ

Θετικές τάσεις και νούμερα βλέπουν Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ) και Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) για τη φετινή τουριστική σεζόν.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΟΤ `Αγγελος Λοϊζου και η  Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού Αννίτα Δημητριάδου παρακάθισαν σήμερα σε συνεδρία του ΔΣ του ΠΑΣΥΞΕ, υπό τον Πρόεδρό του Χάρη Λοϊζίδη.

Ο κ. Λοίζου, ανέφερε ότι “οι πρώτες χώρες που δίνουμε μεγάλη έμφαση είναι οι παραδοσιακές αγορές, όπως της Αγγλίας και της Γερμανίας και το ευτύχημα είναι ότι βλέπουμε να υπάρχουν θετικές τάσεις τουλάχιστον για το εξάμηνο που αρχίζει από την 1η Νοεμβρίου”.

Ενας από τους κυριότερους σκοπούς μας, συνέχισε, είναι να επιμηκύνουμε τη χειμερινή περίοδο διότι υπήρξαν θετικές τάσεις τη χειμερινή περίοδο. “Αν το δούμε το 2015 από μόνο του και εκείνο φαίνεται να είναι στον σωστό δρόμο. Υπάρχουν νέες αγορές για εμάς ,όπως η Γαλλία που ήταν σε χαμηλά επίπεδα, η Πολωνία και το γειτονικό Ισραήλ που μας δίνει σημαντικές αυξήσεις τα τελευταία δύο χρόνια καθώς και άλλες αραβικές χώρες”, πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι “είμαστε σε σχεδόν καθημερινή επαφή με τους εταίρους και τους διοργανωτές ταξιδίων από τν Ρωσία. Είμαστε στα πλαίσια των σχεδίων άμεσων δράσεων που είχαμε συμφωνήσει μαζί τους και ευελπιστούμε ότι θα συγκρατήσουμε τη μείωση στο 25% που είχαμε θέσει ως στόχο. Ακούμε και τους εταίρους μας σήμερα τους ξενοδόχους να μας λένε ότι οι κρατήσεις είναι κάπως καλύτερες κι έτσι το ποσοστό μείωσης μπορεί να είναι ακόμη χαμηλότερο”, συμπλήρωσε.

Ο κ. Λοϊζίδης είπε ότι υπήρξε μια σε βάθος ανταλλαγή απόψεων και συζητήσαμε διάφορα θέματα που αφορούν τον τουρισμό, την τουριστική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα την ξενοδοχειακή βιομηχανία.

“Πρέπει να πούμε ότι υπάρχει μια σεζόν σε εξέλιξη αλλά εκείνο που περισσότερο θέλαμε να συζητήσουμε ήταν την μακροπρόθεσμη στρατηγική του ΚΟΤ ενόψει της προσπάθειας που γίνεται για να γίνει το λεγόμενο `rebranding` της Κύπρου, να επανατοποθετηθεί η Κύπρος στον τουριστικό χάρτη με κάποια νέα δεδομένα, νέα χαρακτηριστικά. Ευελπιστούμε ότι μέσα από αυτόν το διάλογο που έχουμε εγκαινιάσει θα καταλήξουμε σε κοινούς τρόπους αντιμετώπισης των θεμάτων, διότι στο τέλος της ημέρας ο στόχος είναι για όλους κοινός”, πρόσθεσε.

Παράλληλα ανέφερε πως κατά την τρέχουσα τουριστική σεζόν φαίνεται ότι τα νούμερα είναι αρκετά ενθαρρυντικά παρά τις όποιες απώλειες υπάρχουν από τη ρωσική αγορά. Παρόλα αυτά, συμπλήρωσε, ευελπιστούμε ότι θα συνεχιστεί αυτή η τάση ως το τέλος της σεζόν, για να συνεχιστεί αυτή η ανάπτυξη και της τουριστικής βιομηχανίας αλλά πρωτίστως και της ίδιας της εθνικής οικονομίας.

Ο κ. Λοΐζου ανέφερε ότι στο πρόγραμμα του ΔΣ του ΚΟΤ είναι συναντήσεις με τους σημαντικούς εταίρους στον τουρισμό, ώστε να συζητούνται τα διάφορα θέματα τα οποία θα πρέπει να τύχουν άμεσου χειρισμού.

“Είμαστε στο μέσο μιας τουριστικής σεζόν που βλέπουμε κάποιες θετικές τάσεις και ανατροπές οι οποίες γίνονται μετά από αρκετά χρόνια αλλά δεν εφησυχαζόμαστε . Είμαστε εδώ για να δούμε τί άλλο μπορούμε να κάνουμε, ούτως ώστε να προσπαθήσουμε να έχουμε μια σχετικά καλή χρονιά το 2015. Υπάρχουν θέματα τα οποία θα πρέπει να τύχουν άμεσης προσοχής όπως για παράδειγμα οι συντονισμένες προσπάθειες του μάρκετιγκ σε συγκεκριμένες χώρες και περιοχές από όπου θα βοηθήσουμε να αυξάνονται και οι πληρότητες των αεροπλάνων, ούτως ώστε οι προσπάθειες νέων αεροπορικών εταιρειών τουλάχιστον να τελεσφορήσουν και να συνεχίσουν στο μέλλον”, πρόσθεσε.

Κατέληξε λέγοντας ότι κατά τη σημερινή συνάντηση ανταλλάγηκαν απόψεις, "και είμαστε σοφότεροι ως προς το τί θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα για να μπορέσουμε να έχουμε μια τουλάχιστον θετική συνεισφορά στην οικονομία του τόπου το 2015”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Eurovision 2024: Η θέση της Κύπρου και της Ελλάδας στα προγνωστικά του televoting



LIVE: Δείτε τη λειτουργία της Πρώτης Ανάστασης ζωντανά από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου

LIVE: Δείτε τη λειτουργία της Πρώτης Ανάστασης ζωντανά από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί, γίνεται η λεγόμενη Πρώτη Ανάσταση, δηλαδή το προανάκρουσμα της Αναστάσεως που μεταδίδουν οι ύμνοι και της προσμονής της λυτρώσεως όλης της κτίσεως από την φθορά και τον θάνατο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top