ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Ακιντζί – Ταλάτ για το Κυπριακό

Συνάντηση Ακιντζί – Ταλάτ για το Κυπριακό

Να επωφεληθεί από την εμπειρία και την πείρα του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στις διαπραγματεύσεις δήλωσε ότι ήθελε ο Μουσταφά Ακιντζί κατά τη σημερινή συνάντηση που είχε με τον πρώην ηγέτη των Τ/κ, λέγοντας πως αυτή ήταν μια αρχή και θα συνεχίσουν την αλληλεγγύη τους.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ταλάτ δήλωσε ότι με το όραμα του κ. Ακιντζί συνέβη αυτό που είχαν μεγαλύτερη ανάγκη οι Τ/κ, δηλαδή κινητικότητα στο Κυπριακό και αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε, στην Κύπρο και στο εξωτερικό, υπάρχει μια μεγάλη προσδοκία. “Σκέφτομαι, πιστεύω ότι θα ζήσουμε μια διαδικασία που θα βγάλει ασπροπρόσωπη την τ/κ πλευρά. Από αυτή την άποψη εύχομαι καλή επιτυχία στον κ. Ακιντζί αλλά βεβαίως η μεγαλύτερη επιθυμία μου είναι να πετύχει την λύση του Κυπριακού. Εάν το επιτύχει αυτό θα είναι μια ιστορική αποστολή. Και σε αυτό πρέπει να συμβάλουμε όλοι μας. Και εγώ θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου γι` αυτό”.

Από την πλευρά του ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι θα ήθελε να διορθώσει το “επιτύχει” που ανέφερε ο κ. Ταλάτ και να το κάνει “επιτύχουμε”, γιατί – όπως σημείωσε - “εγώ πάντα το λέω ότι είναι μια διαδικασία που θα την περάσουμε συνεργαζόμενοι. Η επιτυχία θα έρθει με την συνεργασία και στην διαδικασία μπροστά μας έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλο”.

Αναφέρθηκε στην εμπειρία του κ. Ταλάτ στις συνομιλίες και την εργασία που έκανε με τον Δημήτρη Χριστόφια λέγοντας πως υπάρχουν θέματα που μεταφέρθηκαν από τότε στις μέρες μας και από όλα αυτά θα ήθελε ο ίδιος να επωφεληθεί. Βεβαίως, συνέχισε, σύντομα ο κ. Ταλάτ μπορεί να έχει μια νέα θέση (σσ εννοεί την προεδρία του ΡΤΚ στο εκλογικό συνέδριο του Ιουνίου) και από αυτή τη θέση θα έχουν την δυνατότητα να αυξήσουν τη συνεργασία μεταξύ τους. Ακόμη όμως κι αν δεν γίνει αυτό, από τη θέση που είναι σήμερα ο κ. Ταλάτ θα μπορεί και πάλι να επωφεληθεί και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συνεργασία, η αλληλεγγύη και η επαφή τους θα συνεχιστεί.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top