ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιτροπή Καταρτισμού και Τήρησης Μητρώου Μαχητών της Αντίστασης: Καταδικάζει το άφρων πραξικόπημα

Επιτροπή Καταρτισμού και Τήρησης Μητρώου Μαχητών της Αντίστασης: Καταδικάζει το άφρων πραξικόπημα

Η Επιτροπή Καταρτισμού και Τήρησης Μητρώου Μαχητών της Αντίστασης καταδικάζει το άφρων πραξικόπημα και όσους συμμετείχαν σ’ αυτό και τιμά «τους δεκάδες Αγωνιστές που αντιστάθηκαν και θυσιάστηκαν στον βωμό της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας».
 

Σε ανακοίνωση με αφορμή της μαύρης επετείου της 15ης Ιουλίου 1974, η Επιτροπή Καταρτισμού και Τήρησης Μητρώου Μαχητών της Αντίστασης αναφέρει ότι «το άφρων προδοτικό πραξικόπημα άνοιξε τις κερκόπορτες για την εισβολή της Τουρκίας στις 20 Ιουλίου, με όλα τα συνεπακόλουθα της κατοχής του 37 % του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, τις χιλιάδες νεκρούς, αγνοούμενους, βιασμούς, τον εκριζωμό 200 χιλιάδων προσφύγων από τα σπίτια τους και τόσα άλλα δεινά, για τα οποία ο κυπριακός Ελληνισμός υποφέρει μέχρι σήμερα».
 
«Δυστυχώς οι ένοχοι του πραξικοπήματος όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν αλλά κάποιοι έγιναν υπουργοί, βουλευτές και έτυχαν διορισμούς στο δημόσιο και κάποιες εύνοιες», προσθέτει.
 
Εξάλλου, η Επιτροπή Καταρτισμού και Τήρησης Μητρώου Μαχητών της Αντίστασης προσκαλεί το κοινό να επισκεφθεί την νέα ιστοσελίδα της η οποία είναι αφιερωμένη σε όλους αυτούς που αντιτάχθηκαν, όπως αναφέρει, «στις βουλές των υπερασπιστών της ΕΟΚΑ Β και της απομάκρυνσης του Μακαρίου μέσω του προδοτικού πραξικοπήματος».

«Στην ιστοσελίδα της επιτροπής, μπορείτε να δείτε τους Ήρωες πεσόντες της Αντίστασης αλλά και μαρτυρίες για το που, πως και πότε δολοφονήθηκαν», προσθέτει.
 
Αναφέρει επίσης ότι υπάρχουν αποσπάσματα μαρτυριών, από το βιβλίο «ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ», όπου άτομα τα οποία έζησαν τα γεγονότα διηγούνται τις εμπειρίες τους.

Τέλος, η Επιτροπή αναφέρει ότι στα πλαίσια ανάδειξης του έργου των αντιστασιακών, δημιούργησε σελίδα στο Facebook, όπου θα αναρτώνται τακτικά ανακοινώσεις, δράσεις αλλά και ιστορικό υλικό.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top