ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Απαντάει στις κατηγορίες για την αστυνόμευση του ΑΠΟΕΛ – ΑΕΛ η Αστυνομία – Τι ξεκαθαρίζει ο Αγγελίδης

Απαντάει στις κατηγορίες για την αστυνόμευση του ΑΠΟΕΛ – ΑΕΛ η Αστυνομία – Τι ξεκαθαρίζει ο Αγγελίδης

Τον τρόπο με τον οποίο εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα μετά τον αγώνα ΑΠΟΕΛ – ΑΕΛ, που οδήγησαν σε βίαιες συγκρούσεις, εξηγεί ο Εκπρόσωπος τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, ξεκαθαρίζοντας ότι πρώτιστη έγνοια της ήταν η προστασία των φιλάθλων.

Όπως επεσήμανε ο κύριος Αγγελίδης,  πρόθεση της Αστυνομίας κατά το σχεδιασμό αστυνόμευσης του αγώνα ήταν όπως η παράταξη μπροστά από τους φίλαθλους και των δύο ομάδων γίνει μόνο λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο αστυνόμευσης του αγώνα, λόγω του ότι φίλαθλοι του ΑΠΟΕΛ έκοψαν την περίφραξη σε κάποιο σημείο και άνοιξαν οπή, η Αστυνομία δεν είχε άλλη επιλογή από το να παραταχθεί άμεσα μπροστά από την κερκίδα του ΑΠΟΕΛ, για να αποσοβήσει τυχόν είσοδο στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και για να προστατεύσει τη σωματική ακεραιότητα των φιλάθλων και να διασφαλίσει την προστασία τους.

Η τυχόν είσοδος μεγάλου αριθμού φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο εγκυμονούσε τεράστιους κινδύνους με πιθανές απρόβλεπτες συνέπειες.

'Oσον αφορά τη δυτική κερκίδα που βρίσκονταν οι φίλαθλοι της ομάδας της ΑΕΛ παρόλο που υπήρχε τάφρος που καθιστούσε δύσκολη την πρόσβαση των οπαδών στο γήπεδο, εντούτοις ο υπεύθυνος Αξιωματικός έδωσε οδηγίες όπως μία αντιοχλαγωγική ομάδα της Αστυνομίας τοποθετηθεί μπροστά από την κερκίδα που βρίσκονταν οι φίλαθλοι της ΑΕΛ.

Παράλληλα, επειδή φίλαθλοι της ΑΕΛ άναψαν φωτιές στην κερκίδα και εκσφενδόνισαν καθίσματα και πέτρες δόθηκαν οδηγίες και δύο αντιοχλαγωγικές ομάδες της Αστυνομίας εισήλθαν στην κερκίδα όπου βρίσκονταν οι φίλαθλοι της ΑΕΛ και αφού διέλυσαν τον όχλο προχώρησαν στη σύλληψη τριών προσώπων.

Σε σχέση με τον γενικότερο τρόπο αστυνόμευσης και τα υπόλοιπα θέματα που εγείρονται στην ανακοίνωση της εταιρείας ΑΠΟΕΛ, ζητήθηκε έκθεση γεγονότων και άλλα στοιχεία για μελέτη και εξέταση του όλου θέματος.

Ανεξάρτητα από τα προαναφερθέντα, ο Αντρέας Αγγελίδης χαρακτήρισε ως  τουλάχιστον τραγικό να αποδίδεται όλη αυτή η αντικοινωνική και παραβατική συμπεριφορά μίας μερίδας φιλάθλων και των δύο ομάδων στην παρουσία της Αστυνομίας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top