Η Μάλτα στο πλευρό της Κύπρου για λύση του Εθνικού μας προβλήματος

Η Μάλτα στο πλευρό της Κύπρου για λύση του Εθνικού μας προβλήματος

Τη σταθερή υποστήριξη της Μάλτας στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού επαναβεβαίωσε η Αναπληρωτής Πρόεδρος της χώρας Dolores Cristina, υπογραμμίζοντας παράλληλα τους ιστορικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσος Τζιωνής επέδωσε την Πέμπτη τα διαπιστευτήριά του στην Αν. Πρόεδρο της Μάλτας, ως Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Μάλτα με έδρα τη Ρώμη.

Προστίθεται ότι μετά την επίδοση των διαπιστευτηρίων, ο Πρέσβης Τζιωνής είχε ιδιαίτερη συνάντηση με την κ. Cristina κατά την οποία συζητήθηκαν οι σχέσεις της Κύπρου με τη Μάλτα τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Πρέσβης ενημέρωσε την Αν. Πρόεδρο της Μάλτας για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, με έμφαση στην επανέναρξη και την προοπτική των διαπραγματεύσεων, ενώ συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, η Σύνοδος Κορυφής της Κοινοπολιτείας που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Νοέμβριο στη Βαλέτα, καθώς και το θέμα της μετανάστευσης, που απασχολεί σοβαρά τις δυο χώρες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Φωτιά» στους διορισμούς των ημικρατικών – Η ανάκληση διορισμού, το ασυμβίβαστο και οι εξηγήσεις

«Φωτιά» στους διορισμούς των ημικρατικών – Η ανάκληση διορισμού, το ασυμβίβαστο και οι εξηγήσεις

Στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης βρίσκονται οι νέοι διορισμοί στα διοικητικά συμβούλια των ημικρατικών οργανισμών, μετά και την υπόθεση που προέκυψε στη Cyta και οδήγησε την Κυβέρνηση στην απόφαση να ανακαλέσει τον διορισμό του νέου Αντιπροέδρου της ΑΤΗΚ, Λοΐζου Οικονομίδη.