ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: ‘Πήραν φωτιά’ οι κλήσεις σε ασθενοφόρα - Διπλάσιες εισαγωγές από εξιτήρια

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: ‘Πήραν φωτιά’ οι κλήσεις σε ασθενοφόρα - Διπλάσιες εισαγωγές από εξιτήρια

Η επιδημιολογική εικόνα του νησιού μας συνεχίζει να θεωρείται άκρως ανησυχητική.

Οι τεράστιοι αριθμοί κρουσμάτων που ανακοινώνονται πλέον επί καθημερινής βάσεως -προσεγγίζοντας ή ξεπερνώντας τα 1000- είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου της επιδείνωσης που παρατηρείται.

Πέραν της τεράστιας δυσκολίας που τίθεται ενώπιον της μονάδας ιχνηλάτησης -αφού από τη μία προσπαθεί να προλάβει να εντοπίσει χιλιάδες επαφές και από την άλλη αντιμετωπίζει και όσους επιμελώς ή… καταλάθος ξεχνούν επαφές- το κυριότερο πρόβλημα εντοπίζεται στα νοσηλευτήρια.

Έχουμε αναφέρει πολλάκις πως ο επονομαζόμενος σκληρός δείκτης της πανδημίας είναι ο αριθμός των νοσηλευόμενων σε ΜΕΘ και ΜΑΦ και κατ’επέκταση η κατάσταση που επικρατεί στα νοσηλευτήρια. Μάλιστα οι ειδικοί έχουν καταλήξει σε φόρμουλα με βάση την οποία μπορούν να προβλέψουν την εισροή των νοσηλευόμενων δίνοντας έτσι ένα μικρό προβάδισμα στην εκπόνηση πλάνου αντιμετώπισης.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας χθες (Τρίτη 20/7) οι ασθενείς που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή σε νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ έφτασαν τους 231. Μάλιστα 59 εξ’αυτών βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση αφού αναφέρεται πως 23 είναι διασωληνομένοι ενώ άλλοι 36 φιλοξενούνται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Και αν θεωρήσουμε πως υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός διαθέσιμων κλινών -κάτι που μπορεί να θεωρηθεί πως δεν απειλεί άμεσα την δημόσια υγεία αφού δεν επιφέρει ασύμμετρες πιέσεις- οι προβλέψεις δεν είναι ιδιαίτερα ευοίωνες.

Όπως αναφέρεται το σημαντικότερο ‘αγκάθι’ παρατηρείται στην εξίσωση εισαγωγών-εξιτηρίων. Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως όταν ο αριθμός των ασθενών που εισάγονται σε νοσοκομεία είναι διπλάσιος (και λίγο περισσότερο) από τον αντίστοιχο των όσων παίρνουν εξιτήριο, σε περίπτωση που δεν ανακοπεί η γεωμετρική αυτή αύξηση θα φέρει σε μικρό χρονικό διάστημα αλυσιδωτά προβλήματα.

Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση νοσηλευτών και κυρίως οδηγών ασθενοφόρων που εργάζονται ασταμάτητα αφού καλούνται να ανταποκριθούν σε εκατοντάδες περιστατικά, μεταφέροντας ασθενείς για να αξιολογηθεί το κατά πόσο χρήζουν ή όχι νοσηλείας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top