ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκδήλωση «Μνήμης και Τιμής» πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Τύμβο της Μακεδονίτισσας

Εκδήλωση «Μνήμης και Τιμής» πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Τύμβο της Μακεδονίτισσας

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, σε συγκινησιακό κλίμα, εκδήλωση «Μνήμης και Τιμής» της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων (ΕΚΔ) στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας. Η εκδήλωση ήταν λιτή και περιορισμένης συμμετοχής λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων, ο Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος τέλεσε Τρισάγιο εις μνήμην των πεσόντων και θυμάτων της τουρκικής θηριωδίας και όλων όσων έφυγαν με τον πόνο της προσφυγιάς.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετέφερε μήνυμα συμπαράστασης και αγωνιστικότητας προς τον προσφυγικό κόσμο, ιδιαίτερα τις δύσκολες ώρες που διανύει ο τόπος με την κορύφωση της τουρκικής προκλητικότητας με τις εξαγγελίες για την Αμμόχωστο, αλλά και πίστης για τη δικαίωση του αγώνα μας.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΔ, Δρ. Πέτρος Καρεκλάς, στη δική του παρέμβαση διατράνωσε μεταξύ άλλων τη διαχρονική θέση του προσφυγικού κόσμου.

«Αγωνιζόμαστε για μια Κύπρο επανενωμένη, πραγματικά ανεξάρτητη και ελεύθερη, χωρίς κατοχικά στρατεύματα, επεμβατικά δικαιώματα και “εγγυήσεις” από τρίτους. Οι καιροί που διανύουμε επιβάλλουν από μέρους μας σταθερότητα, πνευματική εγρήγορση και αποφασιστικότητα. Οι Κατεχόμενοι Δήμοι, ενωμένοι και μπροστάρηδες στον αγώνα του προσφυγικού κόσμου για δικαίωση, δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν θα σταματήσουμε ποτέ να διεκδικούμε το δικαίωμα της επιστροφής στις πατρογονικές εστίες και αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Εκτοπισμένων», πρόσθεσε.

Όπως είπε, «έχουμε βαρύ το χρέος από την ιστορική μας ταυτότητα και παρακαταθήκη. Η θέση μας και οι χιλιόχρονες καταβολές μας δεν μας επιτρέπουν να ξεχνούμε ότι έχουμε κληρονομιά ακατάλυτη, που μας καθιστά υπεύθυνους για την προστασία, την αξιοπρέπεια και την ευημερία όλων των νομίμων κατοίκων αυτού του νησιού».

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου και ο Αρχηγός του Γ.Ε.Ε.Φ., Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, οι οποίοι κατέθεσαν στεφάνι, όπως και οι Δήμαρχοι των Κατεχόμενων Δήμων, αποδίδοντας τιμή σ’ όσους θυσίασαν τη ζωή τους για την ελευθερία του τόπου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top