ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναστασιάδης – Ακιντζί περπατούν στην οδό Λήδρας - Κλάδο ελαίας πρόσφερε ο ΠτΔ (Συνεχής Ενημέρωση)

Αναστασιάδης – Ακιντζί περπατούν στην οδό Λήδρας - Κλάδο ελαίας πρόσφερε ο ΠτΔ  (Συνεχής Ενημέρωση)

Εν μέσω κλίματος ευφορίας και έντονης κάλυψης από εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ εξελίσσεται η περιδιάβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στην παλιά Λευκωσία.

Κλάδο ελαίας πρόσφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί όταν πέρασαν μαζί πριν από λίγο από τις κατεχόμενες στις ελεύθερες περιοχές.

Οι δύο ηγέτες συνεχίζουν την περιδιάβαση τους στην οδό Λήδρας.

Στο μεταξύ, σε σχόλιο που ανάρτησε στον λογαριασμό του στο twitter πάνω από φωτογραφία του ίδιου με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί κατά την περιδιάβαση τους στην παλιά Λευκωσία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρει ότι «μαζί διαμορφώνουμε το μέλλον».

Λίγο μετά τις 11.00 τον Πρόεδρο Αναστασιάδη υποδέχθηκε ο Μουσταφά Ακιντζί στη νεκρή ζώνη. Ακολούθως πέρασαν μαζί από το σημείο διέλευσης στην κατεχόμενη πλευρά της οδού Λήδρας.

Περπατώντας στα σοκάκια της κατεχόμενης Λευκωσίας, οι δύο ηγέτες συνομιλούν με πολίτες και καταστηματάρχες της περιοχής με κατεύθυνση το Μπουγιούκ Χαν. Στο χώρο γίνεται το αδιαχώρητο από εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ ενώ εμφανές είναι ένα κλίμα ενθουσιασμού από τους παρευρισκόμενους.

Περίπατο στην οδό Λήδρας, τόσο στη ελεύθερο όσο και στο κατεχόμενο κομμάτι της, θα πραγματοποιήσουν στις 11 το πρωί ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο  Μουσταφά Ακιντζί σε μια προσπάθεια να στείλουν το μήνυμα ότι και οι δύο ηγέτες επιθυμούν την επανένωση της Κύπρου.

Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη συνοδεύουν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Ο κ. Ακιντζί συνοδεύεται από τον εκπρόσωπό του Μπαρίς Μπουρτζιού, τον τ/κ “δήμαρχο” Μεχμέτ Χαρμαντζί και τον διαπραγματευτή Οζντίλ Ναμί.

Νωρίτερα 

Οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας και στη συνέχεια θα περπατήσουν μέχρι το μεγάλο Χάνι ( Μπουγιούκ Χάν) στο κατεχόμενο μέρος και θα πιούν και τον καφέ τους στο καφενείο "Mallia".

Στη συνέχεια θα περάσουν στο ελεύθερο μέρος της οδού Λήδρας και θα κάνουν στάση στο καφέ "Χαλαρά" για ένα δεύτερο καφέ.Υπολογίζεται ότι οι δύο ηγέτες θα περαπατήσουν από 45 λεπτά σε κάθε πλευρά της οδού Λήδρας.

Θα συνοδεύονται από τους διαπραγματευτές, τους εκπροσώπους τους καθώς και το  Δήμαρχος Λευκωσίας και τον τ/κ “δήμαρχο”Λευκωσίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε στο "πρωινό δρομολόγιο" ότι δεν υπάρχει αυστηρό χρονοδιάγραμμα ούτε πρόγραμμα. Στο πλαίσιο της περιδιάβασης, είπε, θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με κόσμο.

Ο κύριος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι οι κοινωνικού χαρακτήρα συναντήσεις στέλνουν το μήνυμα και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό για τη νέα προσπάθεια που ξεκινά, ενώ βελτιώνουν και τις διαπροσωπικές σχέσεις των ηγετών των δύο κοινοτήτων. Ευελπιστούμε, είπε, ότι τέτοιες συναντήσεις θα γίνουν και στο μέλλον, ενδεχομένως και πολύ σύντομα.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top