ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ Καραγιάννης: Έτσι μεταδίδεται ο κορωνοϊός - Ποιο είναι το συχνότερο λάθος που κάνουμε

Δρ Καραγιάννης: Έτσι μεταδίδεται ο κορωνοϊός - Ποιο είναι το συχνότερο λάθος που κάνουμε

Σταθερή φαίνεται να είναι η επιδημιολογική κατάσταση της Κύπρου τις τελευταίες μέρες με τα κρούσματα να κυμαίνονται στα 500-600 κάθε μέρα, αφού παρατηρείται ένας σχετικά υψηλός αριθμός δειγματοληψίας που φτάνει τα 60 000 τεστ καθημερινά.

Σε δηλώσεις του στο ThemaOnline, το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, Πέτρος Καραγιάννης, ανέφερε πως με τα νέα μέτρα που εφαρμόστηκαν και αφορούν και την παύση των δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης δεν μπορεί ο έλεγχος να είναι στο 100%.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως «χάνουμε κάποιους θετικούς αλλά ελπίζω να μην είναι πάρα πολλοί ώστε να μην στοιχίσει στην επιδημιολογική εικόνα.»

Όσο αφορά την καλοκαιρινή περίοδο που διανύουμε, τόνισε πως δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα στις παραλίες αφού αποτελούν ανοιχτό χώρο και κάποιος ο οποίος παρουσιάζει συμπτώματα και είναι άρρωστος δεν θα καθίσει στην παραλία, καθιστώντας έτσι τους χώρους αυτούς ασφαλείς όσο αφορά τη μετάδοση του ιού.

Αυτό που επισήμανε όμως, ως το συχνότερο λάθος, το οποίο είναι και ο λόγος που ο κόσμος συνεχίζει να κολλά κορωνοϊό είναι ότι μαζεύονται με αγνώστους και δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας με αποτέλεσμα η κατάσταση να ξεφεύγει και η διασκέδαση να μετατρέπεται σε μετάδοση του ιού.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top