ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναρτήθηκαν οι οικονομικές συναλλαγές του κράτους για το 2020

Αναρτήθηκαν οι οικονομικές συναλλαγές του κράτους για το 2020

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας οι οικονομικές συναλλαγές του κράτους για το 2020, με όλα τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που συνολικά για όλη την Κυβέρνηση, έλαβαν κατά το 2020 πέραν του 1 εκατομμυρίου ευρώ, μαζί με περιγραφή της κύριας φύσης των συναλλαγών τους και οι οικονομικές συναλλαγές για κάθε Υπουργείο, Υφυπουργείο, Τμήμα, Υπηρεσία και Ειδικό Ταμείο της Κυβέρνησης, κατά άρθρο δαπανών, πέραν των πέντε χιλιάδων ευρώ.Όπως μεταδίδει το ΓΤΠ σε ό,τι αφορά τις συναλλαγές που ξεπερνούν το 1 εκ. ευρώ, οι αναγνώστες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα ποσά που παρουσιάζονται αφορούν συνολικές πληρωμές, πριν από την αφαίρεση τυχόν συμψηφισμών έναντι οφειλών προς το κράτος, ότι οι πληρωμές αφορούν αγορές, χορηγίες, διάφορες εισφορές του κράτους ως εργοδότης όπως για παράδειγμα εισφορές ΓεΣΥ, και τέλος, άλλους σκοπούς.

Διευκρινίζεται ότι εξαιρούνται ευαίσθητες πληρωμές όπως για παράδειγμα δαπάνες άμυνας, πληρωμές για εξυπηρέτηση Δημοσίου Χρέους, καθώς και πληρωμές για τις οποίες το κράτος ενεργεί αποκλειστικά ως ενδιάμεσος φορέας.

Σε ό,τι αφορά τις πληρωμές πέραν των 5.000 ευρώ, διευκρινίζεται ότι οι αναγνώστες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα ποσά που παρουσιάζονται στις καταστάσεις αφορούν τις συνολικές πληρωμές, κατά άρθρο δαπανών, που έλαβε κάποιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο κατά το έτος 2020, ότι δεν περιλαμβάνονται οποιεσδήποτε πληρωμές που αφορούν ενδοκυβερνητικές συναλλαγές, προσωπικές απολαβές, ανάκτηση εξόδων που έγιναν για υπηρεσιακούς σκοπούς από υπαλλήλους, δαπάνες άμυνας, ασφαλείας ή δημόσιου συμφέροντος και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Διευκρινίζεται επίσης ότι στις περιπτώσεις όπου, κατά την πληρωμή κάποιου προμηθευτή, είχαν γίνει οποιεσδήποτε αποκοπές (π.χ. λόγω συμψηφισμών του καταβλητέου ποσού με οφειλές προς το Κράτος), το ποσό που παρουσιάζεται είναι το ποσό πριν από την αφαίρεση της αποκοπής.

Διευκρινίζεται τέλος ότι τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα παρουσιάζονται με φθίνουσα κατάταξη με βάση το ποσό της πληρωμής τους.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σοβαρό τροχαίο στην Αγία Νάπα: Μοτοσικλετιστής έχασε τον έλεγχο και ανατράπηκε

Από πού μας ήρθαν οι τουρίστες τον Μάιο και πόσοι Κύπριοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό

Πισίνες: Αυτοί είναι οι συχνότεροι τύποι λοιμώξεων – Τα συμπτώματα, οι συμβουλές και το…βρεγμένο μαγιό – Ειδικός στο «T»

Βρέξιμο, νεροπίστολα και νερόφουσκες: Η «γέννηση» του κατακλυσμού και τα έθιμα στην ΚύπροΑπειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Μπορεί τα ΜΜΕ στο Λίβανο να αναφέρουν ότι ο ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δεν απείλησε την Κύπρο αλλά την προειδοποίησε , ωστόσο αναλυτές προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα χαρτογραφώντας το ενδεχόμενο υλοποίησης όσων δήλωσε, αναφέροντας τέσσερις πιθανούς στόχους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top