ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Προοπτικές για ανάδειξη της Κύπρου ως «καταφύγιο γονιμότητας»

Προοπτικές για ανάδειξη της Κύπρου ως «καταφύγιο γονιμότητας»

Της Saghar Kasiri-Διευθύντρια Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων της Cryos International

Για κάποιους ανθρώπους η θεραπεία γονιμότητας με δωρεά σπέρματος ή/και ωαρίων είναι αναπόφευκτη, όπως για ασθενείς που λαμβάνουν θεραπεία για καρκίνο, που πάσχουν από γενετικές ασθένειες που προκαλούν στειρότητα ή για εκείνους που κινδυνεύουν να μεταδώσουν μια γενετική ασθένεια στους απογόνους τους για να αναφέρουμε μερικά.


Συχνά, ασθενείς με θέματα υπογονιμότητας επιλέγουν να εξετάσουν εναλλακτικές επιλογές και να προχωρήσουν σε αντίστοιχες θεραπείες εκτός της χώρας τους. Αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω έλλειψης σε πρόσβαση δημόσιας χρηματοδοτούμενης θεραπείας εξωσωματικής γονιμοποίησης, ή λόγω τοπικών κανονισμών σχετικά με το ποιος μπορεί/δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε τέτοιου είδους θεραπείες, ή ακόμα λόγω έλλειψης διαθεσιμότητας σπέρματος και ωαρίων από δότες/δότριεσ στη χώρα τους. Οι ασθενείς αυτοί αναζητούν επιλογές για πιο αποτελεσματικές θεραπείες, καλύτερα ποσοστά επιτυχίας, καλύτερη ποιότητα των ιατρικών υποδομών και των κλινικών ιατρών, ένα ασφαλές ιατρικό προορισμό, καθώς επίσης και το προσωπικό της εκάστοτε κλινικής θα έχει την ικανότητα να επικοινωνεί αποτελεσματικά σε διεθνείς γλώσσες, όπως τα αγγλικά, ή ακόμα να προσφέρει χαμηλότερη τιμή θεραπείας.


Η Κύπρος μπορεί να ικανοποιήσει όλες αυτές τις απαιτήσεις, και έχει κάνει μάλιστα μια μεγάλη επένδυση τα τελευταία χρόνια για να αναπτυχθεί στον ιατρικό τουρισμό. Ως αποτέλεσμα, βλέπουμε ότι η καλή της φήμη την έχει εδραιώσει ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ, αλλά και παγκοσμίως. Η χώρα διαθέτει μια αξιόπιστη και ασφαλή υποδομή υγειονομικής περίθαλψης με υψηλές προδιαγραφές ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας. Οι γιατροί στην Κύπρο είναι έμπειροι και εξειδικευμένοι στον τομέα τους. Το κόστος της ιατρικής περίθαλψης είναι χαμηλό και συνήθως δεν υπάρχει λίστα αναμονής για οποιαδήποτε θεραπεία στον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα, με τα φυσικά όμορφα τοπία, τον πάντοτε καλό καιρό, την ηλιοφάνεια και τις εξαιρετικές επιλογές όσο αφορά υψηλών προδιαγραφών καταλυμάτων που διαθέτει η χώρα, οι επισκέπτες που έρχονται για ιατρικό τουρισμό μπορούν να συνδυάσουν θεραπείες σώματος, μυαλού και ψυχής.


Γι’ αυτό και εμείς ως Cryos International, η μεγαλύτερη παγκόσμια τράπεζα σπέρματος και ωαρίων με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, αποφασίσαμε το 2018 να επεκταθούμε στην Κύπρο βλέποντας αυτή την τεράστια προοπτική που έχει η χώρα στον «τουρισμό γονιμότητας». Όραμά μας είναι να βοηθήσουμε ανθρώπους από την Κύπρο και το εξωτερικό να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους για να αποκτήσουν οικογένεια. Στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις μας στη Λευκωσία, οι ασθενείς με προβλήματα γονιμότητας, μπορούν να λαμβάνουν υψηλής ποιότητας σπέρμα ή/και ωάρια από τους δότες της Cryos, και να πραγματοποιούν τη θεραπεία τους σε μία από τις εξαίρετες κλινικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (IVF) της χώρας.


Άλλωστε, η Κύπρος διαθέτει την κατάλληλη υποδομή για τέτοιου είδους θεραπείες, οι κανονισμοί για τις τεχνολογίες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής ευθυγραμμίζονται με τις Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί Προτύπων Ποιότητας και Ασφάλειας Ανθρωπίνων Ιστών και Κυττάρων (EUTCD), ενώ παράλληλα προσφέρει εύκολη προσβασιμότητα αφού δρα γεωγραφικά ως γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Στόχος μας λοιπόν είναι να συμβάλουμε με τον δικό μας τρόπο στην ανάπτυξη του τουρισμού γονιμότητας στη χώρα, καθιστώντας την Κύπρο ως «καταφύγιο γονιμότητας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top