ΔΙΕΘΝΗ

Έκρηξη στην Καμπούλ: Ο Μπάιντεν «έσπασε» μπροστά στις κάμερες - ΒΙΝΤΕΟ

Έκρηξη στην Καμπούλ: Ο Μπάιντεν «έσπασε» μπροστά στις κάμερες - ΒΙΝΤΕΟ

Ένας διαφορετικός πλανητάρχης εμφανίστηκε χθες, λίγες ώρες μετά τις επιθέσεις στην Καμπούλ, με αποτέλεσμα τον θάνατο 170 ανθρώπων, που βρίσκονταν στο αεροδρόμιο, στο πλαίσιο της προσπάθειας εκκένωσης του Αφγανιστάν. Μεταξύ των θυμάτων είναι 12 Αμερικανοί στρατιώτες, ενώ άλλοι 15 τραυματίσθηκαν, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν συνολικά τους 200 σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν το απόγευμα της Παρασκευής οι New York Times.

Ο Τζο Μπάιντεν έσπασε, όταν μίλησε στους δημοσιογράφους, χάνοντας κάποιες φορές τις λέξεις του και βούρκωνε, γεγονός που προκάλεσε ποικίλα σχόλια. Αποκορύφωμα των αντιδράσεών του θεωρήθηκε η στιγμή που κρατούσε με τα χέρια το κεφάλι του, χωρίς να κρύβει τη συντριβή του. Άλλοι είδαν στο πρόσωπό του έναν ανθρώπινο πρόεδρο των ΗΠΑ κι άλλοι αμφισβήτησαν ακόμη και την ικανότητά του να βρίσκεται στο οβάλ γραφείο.

Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε σχεδόν οκτώ ώρες μετά τις δύο εκρήξεις και μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις και ενημερώσεις τόσο στο γραφείο του όσο και στην αίθουσα διαχείρισης κρίσεων.

Όταν πιέστηκε, ανέλαβε την ευθύνη για τη βία, ωστόσο επέμεινε στην απόφασή του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα, ενώ χιλιάδες Αμερικανοί παραμένουν στο Αφγανιστάν, ενώ κατηγόρησε τον προκάτοχό του Ντόναλντ Τραμπ που ήταν αυτός που πήρε την απόφαση αποχώρησης των στρατευμάτων.

Ο Τζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε ότι θα κυνηγήσει τους υπεύθυνους -την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε ο ISIS- ωστόσο ξεκαθάρισε ότι οι περίπου 1.000 Αμερικανοί θα αποχωρήσουν από το Αφγανιστάν μέχρι τις 31 Αυγούστου, που είναι και η καταληκτική ημερομηνία που έχουν θέσει οι Ταλιμπάν.

Πάντως πολλοί έθεσαν ζητήματα επάρκειας του Μπάιντεν, δεδομένης της ηλικίας του -είναι 78 ετών- ενώ στο παρελθόν είχε αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top