ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ήταν χωρίς φαγητό με δεμένα χέρια στο κρεβάτι για να μην αφαιρεί τη μάσκα» - Νέα καταγγελία σχολιάζει η Χ. Γιαννάκη

«Ήταν χωρίς φαγητό με δεμένα χέρια στο κρεβάτι για να μην αφαιρεί τη μάσκα» - Νέα καταγγελία σχολιάζει η Χ. Γιαννάκη

Ακόμη  μια καταγγελία για αποβιώσαντα ασθενή με κορωνοϊό βλέπει το φως της δημοσιότητας με τα τελευταία του λόγια να σοκάρουν, αφού και πάλι γίνεται ισχυρισμός για ανεπαρκή φροντίδα στα νοσηλευτήρια.

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, μίλησε στον ΑΝΤ1, στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» τονίζοντας πως έφτασε κοντά τους η καταγγελία αυτή και από πλευράς τους έστειλαν τις απαραίτητες επιστολές χωρίς όμως να λάβουν την οποιαδήποτε απάντηση.

«SOS βρες τρόπο να φύγω από το νοσοκομείο, σε παρακαλώ θέλω να πάω σπίτι, θέλω να φάω», ήταν τα τελευταία σοκαριστικά λόγια του ασθενή που τα έγραψε σε χαρτί προς την οικογένεια του λίγο πριν πεθάνει σε θάλαμο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

«Αυτό έχει φτάσει κοντά μου και λόγω της σοβαρότητας της καταγγελίας ζητήσαμε ετοιμασία και υποβολή έκθεσης από τον ΟΚΥΠΥ», επισήμανε η κυρία Γιαννάκη.

«Αποτελεί αρμοδιότητα του ΟΚΥΠΥ και θα έπρεπε να δοθεί μια απάντηση προς τον παραπονούμενο», πρόσθεσε.  

Η Διευθύντρια της Πνευμολογικής κλινικής κυρία Τόνια Αδαμίδου υπέβαλε έκθεση στις 22 Ιουνίου χωρίς όμως να υπάρχουν οι απόψεις του Διευθυντή του Νοσοκομείου σύμφωνα με την κυρία Γιαννάκη.

«Στις 23 Ιουλίου πάλι απέστειλα επιστολή προς τον Διευθυντή και ζητούσαμε τις απόψεις και θέλαμε άμεσα την απάντηση», είπε η Διευθύντρια του Υπ. Υγείας.

«Οι επιστολές αυτές είναι καταγεγραμμένες μέσα στο φάκελο του Υπ. Υγείας», συμπλήρωσε.

Οι συγγενείς ζητούν εξηγήσεις τονίζοντας ότι ο δικός τους άνθρωπος πέθανε σχεδόν αβοήθητος με μια μάσκα που τον έπνιγε αντί να τον βοηθά και του έκανε πληγές στη μύτη.

Ήταν χωρίς φαγητό με δεμένα χέρια στο κρεβάτι για να μην αφαιρεί τη μάσκα, με μώλωπες στους καρπούς ισχυρίζεται η οικογένεια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top