ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Απορρίφθηκαν οι προδικαστικές ενστάσεις του Ρίκκου Ερωτοκρίτου από το Ανώτατο

Απορρίφθηκαν οι προδικαστικές ενστάσεις του Ρίκκου Ερωτοκρίτου από το Ανώτατο

Χρόνο στο Ρ.Ερωτοκρίτου να υποβάλει ένσταση έδωσε το Συμβούλιο του Ανωτάτου Δικαστηρίου

Το Συμβούλιο του Ανωτάτου Δικαστηρίου αποφάσισε όπως δώσει χρόνο έως τις 12 Ιουνίου για καταχώρηση της ένστασης από πλευράς των δικηγόρων του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου.

Στις 15 και 16 Ιουνίου ορίστηκαν οι δικάσιμοι κατά τις οποίες θα επιχειρηματολογήσουν οι δικηγόροι του Γενικού Εισαγγελέα, ενώ στις 22, 23, 24 και 25 Ιουνίου ορίστηκαν οι δικάσιμοι κατά τις οποίες θα ακουστούν οι θέσεις των δικηγόρων του κ. Ερωτοκρίτου.

Παράλληλα, το Συμβούλιο αποφάσισε όπως δεν ζητήσει από την πλευρά του Γενικού Εισαγγελέα να παραδώσει το πόρισμα του Π. Καλλή στην άλλη πλευρά δεδομένου ότι οι δικηγόροι του κ. Κληρίδη ανέφεραν ότι δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσουν.

Το Συμβούλιο του Ανωτάτου Δικαστηρίου απέρριψε τις προδικαστικές ενστάσεις των δικηγόρων του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου σχετικά με την αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη για απόλυση του κ. Ερωτοκρίτου.

Όχι στο να δοθεί το πόρισμα Καλλή

Παράλληλα, το Συμβούλιο αποφάσισε όπως δεν ζητήσει από την πλευρά του Γενικού Εισαγγελέα να παραδώσει το πόρισμα του Παναγιώτη Καλλή στην άλλη πλευρά δεδομένου ότι οι δικηγόροι του κ. Κληρίδη ανέφεραν ότι δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσουν.

«Έχουμε σημειώσει τη δήλωση των συνηγόρων του αιτητή ότι δεν πρόκειται να στηριχθούν επί του περιεχομένου του πορίσματος Καλλή», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «υπό τις περιστάσεις κρίνουμε ότι επί του παρόντος τουλάχιστον δεν είναι σκόπιμο ή επιθυμητό να δώσουμε οποιαδήποτε περαιτέρω οδηγία».

Απευθυνόμενος προς τους δικηγόρους τους είπε ότι θα ήταν καλοδεχούμενη η προεργασία μεταξύ των δικηγόρων όσον αφορά τον αριθμό μαρτύρων που θα κληθούν και γενικά για ο,τιδήποτε που θα διευκολύνει περαιτέρω τη διαδικασία.

Σημειώνεται η απόφαση θα ετοιμαστεί και θα δοθεί γραπτώς εντός των επόμενων ημερών.

Με την αίτησή του ο Γενικός Εισαγγελέας ζητά την απόλυση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου για επίδειξη ανάρμοστης συμπεριφοράς καθώς και μέχρι την εκδίκαση και αποπεράτωση της αίτησης, ο κ. Ερωτοκρίτου τεθεί σε διαθεσιμότητα ή διαταχθεί όπως απέχει από τα καθήκοντα του.

Η εν λόγω συμπεριφορά, σύμφωνα με την αίτηση που καταχώρησε ο κ. Κληρίδης στο Ανώτατο Δικαστήριο στις 13 Μαΐου, αναφέρεται σε πράξεις, ενέργειες και δηλώσεις του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα κατά την περίοδο μεταξύ 14.4.15 – 23.4.15, καθώς και σε χειρισμούς ποινικών υποθέσεων που αφορούν Φ.Π.Α. υπό συνθήκες που υποδηλώνουν σύγκρουση συμφέροντος, σε προγενέστερη χρονική περίοδο.

Νωρίτερα

Το Συμβούλιο συνεδριάζει αυτή τη στιγμή για να αποφασίσει πόσος χρόνος θα δοθεί στους δικηγόρους του κ. Ερωτοκρίτου για να προετοιμάσουν τις ενστάσεις τους.

Το Συμβούλιο, το οποίο απαρτίζεται από την πλήρη ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου, πλην του Δικαστή Κώστα Παμπαλλή, ο οποίος εξαιρέθηκε, άκουσε σήμερα το πρωί τα επιχειρήματα των δύο πλευρών για τις δύο προκαταρκτικές ενστάσεις.

Πρώτα θα παρουσιάσει τα επιχειρήματα της επί των προδικαστικών ενστάσεων η πλευρά του κ. Ερωτοκρίτου και στη συνέχεια θα αγορεύσει η πλευρά του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη.

Η κάθε πλευρά θα έχει στη διάθεση της μέχρι 45 λεπτά και η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 11.00.

Ο κ. Κληρίδης εκπροσωπείται από τους ιδιώτες δικηγόρους, Γιώργο Τριανταφυλλίδη, Χρίστο Κληρίδη και Αχιλλέα Αιμιλιανίδη.

Με το αίτημά του στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο ζητά την απόλυση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου για επίδειξη ανάρμοστης συμπεριφοράς καθώς και μέχρι την εκδίκαση και αποπεράτωση της αίτησης, ο κ. Ερωτοκρίτου τεθεί σε διαθεσιμότητα ή διαταχθεί όπως απέχει από τα καθήκοντα του. 

Η εν λόγω συμπεριφορά, σύμφωνα με την αίτηση που καταχώρησε ο κ. Κληρίδης στο Ανώτατο Δικαστήριο στις 13 Μαΐου, αναφέρεται σε πράξεις, ενέργειες και δηλώσεις του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα κατά την περίοδο μεταξύ 14.4.15 – 23.4.15, καθώς και σε χειρισμούς ποινικών υποθέσεων που αφορούν Φ.Π.Α. υπό συνθήκες που υποδηλώνουν σύγκρουση συμφέροντος, σε προγενέστερη χρονική περίοδο.

Οι δικηγόροι του κ. Ερωτοκρίτου, Παύλος Αγγελίδης, Αχιλλέας Δημητριάδης και Χάρης Σταυράκης, ήγειραν συνολικά τρεις προδικαστικές, με το Δικαστήριο να αποδέχεται να εξετάσει μόνο τις δύο εξ αυτών.

Η πρώτη ένσταση αφορά Διαδικαστικό Κανονισμό του Συμβουλίου του Ανωτάτου Δικαστηρίου  ο οποίος δημοσιεύθηκε στις 22 Μαΐου. Ζητείται χρόνος να μελετηθεί ο κανονισμός, οι πρόνοιες, η εγκυρότητα και οι προεκτάσεις του σε σχέση με την παρούσα διαδικασία.

Η δεύτερη ένσταση αφορά στο κατά πόσον ο Γενικός Εισαγγελέας εκπροσωπείται νομότυπα ενώπιον του Συμβουλίου από τους τρεις ιδιώτες δικηγόρους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top