ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο Μητροπολίτης Καμπάλας Ιωνάς

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο Μητροπολίτης Καμπάλας Ιωνάς

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Καμπάλας Ιωνάς όπως ανακοίνωσε το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης κατέληξε την 5 Σεπτεμβρίου, από ανακοπή καρδιάς, σε κεντρικό νοσοκομείο της Αθήνας, μετά από πολύμηνη μάχη με την επάρατη νόσο.

Αμέσως μετά την αναγγελία του θανάτου του, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, με αισθήματα βαθιάς λύπης, τέλεσε τρισάγιο υπέρ ανάπαυσης της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, «ο αείμνηστος Μητροπολίτης Καμπάλας υπήρξε ένας σπουδαίος Ιεράρχης του Αλεξανδρινού Θρόνου, ακοίμητος εργάτης και αγωνιστής για την διάδοση του Ευαγγελίου στην Αφρική. Επί 29 συναπτά έτη ως Αρχιερεύς του Αλεξανδρινού Θρόνου, διηκόνησε την Ιεραποστολή της Αφρικής συνεχίζοντας το έργο των πρώτων Ιεραποστόλων στην Ουγκάντα, ιδρύοντας μεταξύ άλλων Ναούς, σχολεία, νοσοκομεία και Ιερές Μονές».

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Γέρων Καμπάλας, Yπέρτιμος και Έξαρχος πάσης Ουγκάντας κυρός Ιωνάς, γεννήθηκε το έτος 1945 στην Ουγκάντα. Φοίτησε στην Εκκλησιαστική Σχολή της Κρήτης (1964-1968). Τύγχανε πτυχιούχος της Θεολογικής και της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1968-1978). Διάκονος χειροτονήθηκε το 1981 και Πρεσβύτερος το 1982.

Την 27η Ιουλίου 1992 χειροτονήθηκε Επίσκοπος Μπουκόμπα και στις 12 Μαΐου 1997 εξελέγη Μητροπολίτης Καμπάλας και πάσης Ουγκάντας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top