ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζέτα: Προωθείται αναβάθμιση νομοθεσίας για λειτουργία βρεφικών και παιδικών σταθμών

Ζέτα: Προωθείται αναβάθμιση νομοθεσίας για λειτουργία βρεφικών και παιδικών σταθμών

Η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου ανέφερε ότι προωθείται αναβάθμιση της σχετικής νομοθεσίας και των κανονισμών που διέπουν τη λειτουργία των βρεφικών και παιδικών σταθμών με στόχο την παροχή υψηλής, ποιοτικής φροντίδας σε κάθε παιδί, που να ανταποκρίνεται στις νέες προκλήσεις, όπως είναι η ένταξη και ενσωμάτωση παιδιών με αναπηρία στον κοινωνικό ιστό, η πολυπολιτισμικότητα και οι νέες τεχνολογίες.


Όπως μεταδίδει το ΓΤΠ, μιλώντας την Κυριακή κατά την τελετή των εγκαινίων του Περιφερειακού Βρεφοπαιδοκομικού Σταθμού Μαραθάσας, η Υπουργός σημείωσε πως είναι διαπιστωμένο ότι η προσχολική αγωγή διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στη διάπλαση της προσωπικότητας του παιδιού, καθώς θέτει τα θεμέλια σε μια πολύ ευαίσθητη ηλικία, στην οποία οι εμπειρίες έχουν καθοριστική επίδραση στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του, στην εξέλιξη της μαθησιακής του ικανότητας και γενικότερα, στη δυνατότητα του ατόμου να πορεύεται στη ζωή με δύναμη και γνώση.

«Ακολουθώντας τις επικρατούσες τάσεις στα άλλα ευρωπαϊκά κράτη και αναγνωρίζοντας τις δυνατότητες των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον τομέα της κοινωνικής φροντίδας, το κράτος, στηρίζει τη λειτουργία προγραμμάτων που να καλύπτουν τις ανάγκες των πολιτών, στα πλαίσια του Σχεδίου Κρατικών Ενισχύσεων Ήσσονος Σημασίας, που διαχειρίζεται το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας. Από το Σχέδιο αυτό, ο Βρεφοπαιδοκομικός Σταθμός Μαραθάσας ενισχύθηκε οικονομικά το 2020 με ποσό ύψους €17.000 για κάλυψη μέρους των λειτουργικών και κεφαλαιουχικών εξόδων», είπε η κα. Αιμιλιανίδου.

Σημείωσε δε, ότι «η ωφελιμότητα από τη λειτουργία τέτοιων προγραμμάτων είναι πολύπλευρη, ειδικά σε ορεινές κοινότητες όπως οι δικές σας, αφού η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και οι ώρες λειτουργίας των προγραμμάτων επιτρέπουν την ένταξη, επανένταξη και παραμονή του αδρανούς – κυρίως γυναικείου – εργατικού δυναμικού στην αγορά εργασίας. Επιπρόσθετα, συμβάλλουν στην οικονομική ενίσχυση της οικογένειας αλλά και στη συμφιλίωση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής».
Σύμφωνα με την κα. Αιμιλιανίδου, «προωθείται αναβάθμιση της σχετικής νομοθεσίας και των κανονισμών που διέπουν τη λειτουργία των βρεφικών και παιδικών σταθμών με στόχο την παροχή υψηλής, ποιοτικής φροντίδας σε κάθε παιδί, που να ανταποκρίνεται στις νέες προκλήσεις, όπως είναι η ένταξη και ενσωμάτωση παιδιών με αναπηρία στον κοινωνικό ιστό, η πολυπολιτισμικότητα και οι νέες τεχνολογίες».

Ταυτόχρονα, στην ομιλία της η Υπουργός δεν παρέλειψε να τονίσει την πολύ σημαντική συμβολή των τοπικών Αρχών στην αντιμετώπιση των κοινωνικών αναγκών και στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής στον τόπο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Κανάλια επικοινωνίας ενεργοποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που αφορούσαν την Κύπρο και οι τοποθετήσεις έχουν πλέον καταστεί κατά πολύ ηπιότερες, όπως ανέφεραν στο ΡΙΚ αρμόδιες πηγές. Παράλληλα, συνέχιζαν οι ίδιες πηγές, δημοσιεύματα μέσων που βρίσκονται κοντά στη Χεζμπολάχ, υποβαθμίζουν πια το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top