ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκπρόσωπος ΓΓ ΟΗΕ: Καλωσόρισε τα νέα ΜΟΕ

Εκπρόσωπος ΓΓ ΟΗΕ: Καλωσόρισε τα νέα ΜΟΕ

Σε περίληψη των δηλώσεων του ειδικού συμβούλου Εσπεν ΜπΑρθ Έιντε περιορίστηκε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για τη συνάντηση των ηγετών στη Λευκωσία.

«Ο Εσπεν Μπαρθ Έιντε καλωσόρισε τα επόμενα βήματα που ελήφθησαν από τους ηγέτες των Ε/κ και των Τ/κ στην κατεύθυνση της εκπλήρωσης του κοινού τους οράματος για ενωμένη κι ομόσπονδη Κύπρο», είπε ο εκπρόσωπος του ΓΓ, προσθέτοντας την δήλωση Έιντε ότι και οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν εκ νέου τη βούληση και αποφασιστικότητα που μοιράζονται για την επίτευξη μιας συνολικής διευθέτησης.

Αναφέρθηκε, επίσης, στα πέντε ΜΟΕ, που συμφωνήθηκαν και στην έντονη κοινή έκκληση για το ζήτημα των αγνοουμένων.

Καταλήγοντας είπε πως η δήλωση Έιντε γίνεται μετά από συναντήσεις δύο εβδομάδων των διαπραγματευτικών ομάδων των δύο πλευρών, οι οποίες παρουσίασαν το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεών τους στους δύο ηγέτες. Περισσότερες συναντήσεις αναμένονται τον Ιούνιο και Ιούλιο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top