ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Βάζουν χέρι στο Safepass, με νέα μέτρα το χειμώνα - Αυτά εξετάζουν οι επιδημιολόγοι

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Βάζουν χέρι στο Safepass, με νέα μέτρα το χειμώνα - Αυτά εξετάζουν οι επιδημιολόγοι

Συνεχής και ίσως... εντυπωσιακή -σε σχέση με τις εξαγγελίες- φαίνεται να είναι η βελτίωση στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας, ιδιαίτερα τις τελευταίες 3 εβδομάδες. 

Οι αριθμοί των ημερήσιων περιστατικών έχουν σταθεροποιηθεί σε χαμηλά επίπεδα γύρω από το τριψήφιο, ο βαθμός θετικότητας συνεχίζει να είναι αρκετά κάτω και από την ποσοστιαία μονάδα ενώ στα εξόχως σημαντικά οι νοσηλευόμενοι έχουν μειωθεί σε μεγάλο βαθμό φέρνοντας αποσυμφόρηση και παράλληλα... ανακούφιση σε ότι αφορά το σύστημα υγείας. 

Την ίδια ώρα όμως η συμβουλευτική επιστημονική επιτροπή δε φαίνεται να εφησυχάζει και βρίσκεται στην αναζήτηση νέων λύσεων που αφορούν την θωράκιση ενόψει νέου ενδεχόμενου κύματος. Αρκετές είναι οι συστάσεις που δύναται να επιφέρουν αλλαγές σε συγκεκριμένα μέτρα και τομείς με σκοπό να υπάρξει αφενός γρηγορότερα μια πιο αποκρυσταλλωμένη εικόνα οποιασδήποτε διαφαινόμενης έξαρσης και αφετέρου να μεγιστοποιηθεί το αίσθημα ελέγχου και ασφάλειας. 

Χέρι αναμένεται να μπει στο Safepass καθώς και τις πρόνοιες έκδοσης του (ή αντίστοιχα τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιείται). Αρχικά η οριζόντια χρησιμοποίηση του το καθιστά ως ένα από τους σημαντικότερους πυλώνες στη στρατηγική μάχη κατά της πανδημίας. Αυτό που φαίνεται όμως σε αρκετές περιπτώσεις είναι πως η παρουσίαση του χωρίς την επίδειξη ταυτότητας πιθανόν να μην πιστοποιεί τον κάτοχο αλλά και την εγκυρότητα του. Αλλαγές λοιπόν αναμένεται να υπάρξουν σε συγκεκριμένα ζητήματα που το περιβάλλουν με σκοπό την αύξηση ασφαλιστικών δικλείδων. 

Οι εμβολιασμένοι δε φαίνεται να γλιτώνουν από τη 'μέγγενη' των περιοριστικών μέτρων αφού όπως έχει ήδη διαρρεύσει υπάρχουν σοβαρές σκέψεις για να υποβάλλονται και αυτοί (ή τουλάχιστον μερίδα αυτών, κυρίως εργαζόμενοι) σε δειγματοληπτικό έλεγχο. Φυσικά μια τέτοια απόφαση ενδέχεται να επιφέρει έντονες αντιδράσεις, αφού ο βραχνάς των τεστ είχε λειτουργήσει ως κίνητρο για να σπεύσουν αρκετοί να ενταχθούν στο εμβολιαστικό πλάνο. 

Οι επιδημιολόγοι, παρά την αισιοδοξία δεν αποκλείουν να υπάρξει νέα έξαρση και κατ'επέκταση νέο κύμα της πανδημίας μεταξύ φθινοπώρου και χειμώνα με τις συναθροίσεις -ιδιαίτερα σε ότι αφορά τους κλειστούς χώρους- να μπαίνουν στο μικροσκόπιο. Μέχρι στιγμής πάντως, τα κρούσματα και οι αλυσίδες επικεντρώνονται σε σχολικές μονάδες αλλά και κλειστές δομές (κυρίως οίκους ευγηρίας) με την Κυβέρνηση να αναμένει τις συστάσεις, με το δάχτυλο στη σκανδάλη για να αποφευχθεί οποιοδήποτε πισωγύρισμα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top