ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Καφετέριες, ταβέρνες, εστιατόρια και μπαράκια - Τι εξετάζει η επιδημιολογική ομάδα

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Καφετέριες, ταβέρνες, εστιατόρια και μπαράκια - Τι εξετάζει η επιδημιολογική ομάδα

Πυρετωδώς εργάζονται στην συμβουλευτική επιστημονική επιτροπή βάζοντας στο μικροσκόπιο διάφορους τομείς της κοινωνίας με σκοπό την αποφυγή ανεπιθύμητων εξάρσεων. 

Η αισιοδοξία για την εξαιρετικά βελτιωμένη εικόνα που παρουσιάζει η χώρα μας δε σημαίνει πως έχουμε ξεμπερδέψει με την πανδημία, αφού έχει αποδειχθεί τον τελευταίο χρόνο πως η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ευμετάβλητη. 

Πλέον με τα περιθώρια για μεγάλη αυστηροποίηση να έχουν στενέψει επικίνδυνα, οι εμπλεκόμενοι (Κυβέρνηση και Υπουργείο Υγείας) προσπαθούν να επικεντρώσουν τις προσπάθειες λαμβάνοντας δράσεις που αφορούν στοχευμένους και συγκεκριμένους τομείς. Οι εστίες και χώροι που ενδέχεται να παρουσιαστούν (ή έχουν ήδη παρουσιαστεί εξάρσεις) είναι λίγο-πολύ γνωστές και γύρω από αυτές θα περιστραφούν και ενδεχόμενα μέτρα. 

Είναι πλέον κοινό μυστικό πως ο τρόπος μετάδοσης του ιού ευνοείται κυρίως από συναθροίσεις και συνωστισμό, ιδιαίτερα εάν αυτό λαμβάνει χώρα σε εσωτερικούς χώρους που δεν αερίζονται κατάλληλα. Μπαίνοντας λοιπόν σιγά-σιγά στη χειμερινή περίοδο ο κόσμος αρχίζει να προτιμά κλειστούς χώρους για να συνευρεθεί, είτε αυτό αφορά σπίτια, είτε σε εξόδους που περιλαμβάνουν καφετέριες, ταβέρνες, μπαράκια και εστιατόρια. 

Η χαλαρότητα που μοιράστηκε -σχεδόν- απλόχερα την καλοκαιρινή περίοδο σε χώρους εστίασης και διασκέδασης δε σημαίνει πως θα παραμείνει και το επόμενο διάστημα. Έχει υπερτονιστεί από μέλη της επιστημονικής ομάδας πως τα αυξημένα περιστατικά εποχικής γρίπης, ο κακός εξαερισμός των χώρων και ο συνωστισμός ευνοεί τη μεταδοτικότητα και δημιουργεί εστίες και αλυσίδες μετάδοσης. 

Δεν αποκλείεται λοιπόν στο σενάριο που παρατηρηθεί επιδείνωση να υπάρξουν άμεσα διορθώσεις σε ότι αφορά το πρωτόκολλο που διέπει τους χώρους αυτούς. Πάνω κάτω τα ίδια αναμένεται να ισχύσουν και για τους χώρους διασκέδασης ενώ όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο δημοσίευμα σκέψεις γίνεται για διαφοροποίηση στον τρόπο έκδοσης και γενικής λειτουργίας του Safepass. 

Σε πρώτη ανάγνωση νέα μέτρα πιθανόν να αγγίζουν το μέγιστο αριθμό παρευρισκόμενων, τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται ανάμεσα στα τραπέζια και φυσικά το πλαφόν ατόμων που μπορούν να παρακαθίσουν στο ίδιο τραπέζι. Η αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης αλλά και η μετατροπή αρκετών χώρων σε... covid-free όπως ονομάστηκαν (δηλαδή υποστατικά που θα υποδέχονται αποκλειστικά εμβολιασμένους πολίτες) ενδέχεται να επιφέρει μία περισσότερη χαλαρότητα και επιείκια. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top