ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΡΤΚ δεν συμμετέχει σε ενημερωτική συνάντηση του Ερσίν Τατάρ για το Κυπριακό

 Το ΡΤΚ δεν συμμετέχει σε ενημερωτική συνάντηση του Ερσίν Τατάρ για το Κυπριακό

Δεν θα συμμετάσχει σε μια ενημερωτική συνάντηση για το θεαθήναι, ανακοίνωσε το ΡΤΚ μετά τη δήλωση του Ερσίν Τατάρ κατά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη ότι θα ενημερώσει τον «πρόεδρο» της «βουλής» και τους προέδρους των «κοινοβουλευτικών» κομμάτων για τις εκεί επαφές του και το Κυπριακό.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ανακοίνωση του ΡΤΚ αναφέρει ότι ο κ. Τατάρ παράβλεψε πλήρως το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης (το ΡΤΚ) πριν αναχωρήσει για την Νέα Υόρκη και γι αυτό δεν βρίσκει ειλικρινή την έκκλησή του για ενημερωτική συνάντηση μετά.
 
«Θα θέλαμε να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη ότι δεν θα συμμετάσχουμε στην πρόσκληση που απηύθυνε ο κ. Ταταρ, ο οποίος πήγε στη Νέα Υόρκη χωρίς καμία ανταλλαγή απόψεων προηγουμένως και κάνοντας τίποτα άλλο παρά να κλέψει τον χρόνο του τουρκοκυπριακού λαού (ΣΣ: να ξοδέψει άδικα τον χρόνο)».
 
Σημειώνει ότι στη Γενεύη τα πολιτικά κόμματα που είχαν μεταβεί εκεί, έμαθαν από τα ΜΜΕ ότι κατέθεσε προτάσεις ο Τ/κ ηγέτης στο τραπέζι των συνομιλιών. Και τότε το ΡΤΚ δεν είχε συμμετάσχει στην ενημερωτική συνεδρία της «βουλής» που έγινε μετά από επικρίσεις του κόμματος, αναφέρεται.
 
Σημειώνει ότι ο κ. Τατάρ δεν τείνει ευήκοων ους αλλά συνεχίζει το ίδιο τροπάριο και αποφεύγει τον διάλογο την ώρα που πρέπει να γίνει. «Ακόμη χειρότερα, συνεχίζει την πολιτική που απομονώνει τον τ/κ λαό από τη διεθνή κοινότητα».
 
Ο κ. Τατάρ, ο οποίος με τις πολιτικές του φράζει το μέλλον του «λαού», δεν έπρεπε να κάνει τη συνάντηση μετά τη Νέα Υόρκη, αλλά πριν, προστίθεται. Ενώ ο Ερσίν Τατάρ, συνεχίζει το ΡΤΚ, έπρεπε να τηρεί ανεξάρτητη και ουδέτερη στάση, μήνες πριν συναντήθηκε με όλους τους υποψηφίους για την προεδρία του ΚΕΕ, αλλά για ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως το Κυπριακό συνεχίζει να παραβλέπει τα κόμματα και αυτό «δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό». Τον καλεί να συμπεριφέρεται όπως αρμόζει στη θέση που κατέχει.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top