ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Καραγιάννης: «Οι εμβολιασμένοι να μην εφησυχάζονται από την καλή εικόνα» - Αλλάζουν οι ηλικίες για την τρίτη δόση;

Καραγιάννης: «Οι εμβολιασμένοι να μην εφησυχάζονται από την καλή εικόνα» - Αλλάζουν οι ηλικίες για την τρίτη δόση;

Οι χθεσινοί αριθμοί κρουσμάτων φαίνεται να διαμορφώνουν διαφορετικά την πολύ καλή μέχρι στιγμής επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου, αφού ο αριθμός κρουσμάτων μετά το τριήμερο φαίνεται να ανεβαίνει σιγά σιγά.

Ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, Καθηγητής Μικροβιολογίας και Μέλος της επιδημιολογικής Ομάδας, μίλησε στον ΑΝΤ1, στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι», σχολιάζοντας την πορεία της επιδημιολογικής εικόνας και πως αυτή αναμένεται να διαμορφωθεί το επόμενο διάστημα.

«Οι χθεσινοί αριθμοί βγήκαν λίγο πιο πάνω από ότι ανέμενα», ανέφερε ο κύριος Καραγιάννης.

«Τα αποτελέσματα των τελευταίων δύο ημερών ισοφαρίζουν τη πτώση που είδαμε την περίοδο του τριημέρου», πρόσθεσε.

Κορωνοϊός και Γρίπη

Όσο αφορά τις διαφορές ανάμεσα στη κοινή γρίπη και τον κορωνοϊό ο Καθηγητής Μικροβιολογίας τόνισε πως τα συμπτώματα της γρίπης είναι πιο έντονα από τον κορωνοϊό στα αρχικά στάδια και η διαφορά είναι η καταρροή που έχει κάποιος αλλά και η γενική κομμάρα.

Αυτό που θα ήταν καλό να πράξουμε σε τέτοια περίπτωση που δεν είμαστε σίγουροι είναι ένα διαγνωστικό τεστ κορωνοϊού.

Αυξάνεται η λίστα με τα υποψήφια φάρμακα

«Τα φάρμακα δεν μπορούν να ληφθούν προληπτικά, είναι για θεραπεία σε κάποιο άτομο που ήδη έχει κολλήσει και παρουσιάζει συμπτώματα. Σκοπός είναι να αποφευχθούν τα συμπτώματα», επισήμανε ο κύριος Καραγιάννης.

«Οι μελέτες τρίτης φάσης έχουν δώσει θετικά αποτελέσματα. Η μια από τις εταιρείες έχει ζητήσει έκτακτη αδειοδότηση», συμπλήρωσε.

«Σύντομα θα τα έχουμε στη φαρέτρα μας για καταπολέμηση του ιού. Η χρήση δεν πρέπει να γίνει αλόγιστα και να αναπτύξει ο ιός αντίσταση»

Καταληκτικά, αναφέρθηκε στους εμβολιασμένους λέγοντας πως δεν πρέπει να εφησυχάζονται από την καλή εικόνα που έχουμε μέχρι στιγμής. Παρόλο που ο εμβολιασμός είναι το Α και το Ω, όπως ο ίδιος είπε, η ανοσία πέφτει από τον τρίτο μήνα και μετά ανάλογα με το εμβόλιο, γι’ αυτό και γίνεται λόγος για σύσταση τρίτης δόσης του εμβολίου από 12 ετών και άνω.  

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top