ΕΛΛΑΔΑ

Σε διαθεσιμότητα ο YouTuber αντιεμβολιαστής αστυνομικός: Η μάχη με το έγκλημα, ο χορός και οι... sci-fi νουβέλες

Σε διαθεσιμότητα ο YouTuber αντιεμβολιαστής αστυνομικός: Η μάχη με το έγκλημα, ο χορός και οι... sci-fi νουβέλες

Ενώ είναι ένστολος, ο «Τηλέμαχος Μπόσσιος» εκφράζει απόψεις κατά του κράτους, της Αστυνομίας και των ΜΑΤ - Τι απαντά για την στάση του απέναντι στα εμβόλια και τον λόγο που κατεβαίνει σε πορείες για να διαμαρτυρηθεί για την υποχρεωτικότητα.

Η περίπτωση του αστυνομικού «Τηλέμαχου Μπόσσιου» ή Γιώργου Βραχνή όπως είναι το πραγματικό του όνομα, είναι μοναδική στα ελληνικά χρονικά. Δουλεύει για λιγότερο από 1000 ευρώ παλεύοντας με την άγρια εγκληματικότητα στο Μενίδι, την ίδια ώρα που δίνει 23.000 ευρώ από την τσέπη του για να φτιάξει ένα σούπερ περιπολικό 500 ίππων και να κυνηγάει τους κακοποιούς. Ενώ είναι ένστολος, εκφράζει απόψεις κατά του κράτους, της Αστυνομίας και των ΜΑΤ που όπως χαρακτηριστικά λέει «χόρτασε δακρυγόνα τον κόσμο». Ο ίδιος σκληρός αντιεμβολιαστής που κατεβαίνει στις πορείες, youtuber και δάσκαλος χορού που γράφει και νουβέλες επιστημονικής φαντασίας. Κάποιοι τον θεωρούν ψεκασμένο, άλλοι πάλι ένα «cool τυπάκι» ενώ μία μερίδα συναδέλφων του κάνει λόγο για έναν «χομπίστα» αστυνομικό που μπήκε στην ΕΛ. ΑΣ για να κάνει το κέφι του.

Ο «Τηλέμαχος», όπως του αρέσει να τον αποκαλούν μιλώντας στο protothema.gr αυτοσυστήνεται. «Από το 2009 στην Αστυνομία και στο Μενίδι είμαι από το 2012. Είναι μια δύσκολη περιοχή. Έχω τραυματιστεί τον Οκτώβριο του 2019, όταν πήγαμε να σταματήσουμε ένα γλέντι που πυροβολούσαν στον αέρα με κίνδυνο από τους πυροβολισμούς να χαθεί ζωή όπως έγινε με το παιδάκι τον Μάριο. Μας επιτέθηκαν με ρόπαλα και χτυπησα στο κεφάλι και το χέρι. Το έβαλα σε γύψο…».

 


Ο Τηλέμαχος Μπόσσιος ως Γιώργος Βραχνής σε ειδική εκδήλωση τον Ιούλιο του 2020 είχε βραβευτεί από Σύλλογο Διατήρηση Ιστορικών Οχημάτων για την άρτια ανακατασκευή και αναβάθμιση ενός υπηρεσιακού Skoda Octavia που σάπιζε στην Αμυγδαλέζα, καθώς επίσης και για την προσήλωση του στην ΕΛ.ΑΣ. και το υπηρεσιακό καθήκον. Σημείο αναφοράς το θηριώδες περιπολικό που ο ίδιος έφτιαξε με δικά του έξοδα που είχαν αγγίξει τα 23.000 ευρώ. Κάτω από το καπό εντυπωσιάζει ο σφυρήλατος κινητήρας με ισχύ 550 ίππων. Για να είναι οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον, έχει προσαρμόσει ρυθμιστής ιπποδύναμης, με το πάτημα κουμπιού. Παράλληλα τροποποίησε και τοποθέτησε στο περιπολικό tactical προσαρμοσμένες θήκες, ένα μεγάλο σακ βουαγιάζ πρώτων βοηθειών στο πορτμπαγκάζ, πυροσβεστήρα και άλλα υπηρεσιακό εξοπλισμό.

Χθες το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ για όσα αν ανέβαζε στο youtube για τα εμβόλια τον έθεσε σε διαθεσιμότητα. Κάτι που δεν φαίνεται να ενόχλησε ιδιαίτερα τον «Τηλέμαχο» ο οποίος είπε στο protothema.gr: «Είμαι μια χαρά. Άλλωστε και στα βίντεο μου λέω ότι πρώτα πάει η ελευθερία, η ιδεολογία, η δημοκρατία και μετά πάει η δουλειά. Και να χάσω μια δουλειά, θα βρω μια άλλη. Δεν είναι ότι δεν αγαπάω την Αστυνομία. Άλλωστε έδωσα 23.000 ευρώ για να φτιάξω το καλύτερο περιπολικό στην Ελλάδα. Οπότε δεν είναι ότι το έβλεπα τελείως βιοποριστικά ή ότι δεν αγαπάω την Αστυνομία αλλά όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων και δεν μετανιώνω για τίποτα από ο,τι έχω κάνει και από ότι έχω πει. Είμαι ένας απλός αστυνομικός που δουλεύει στο Μενίδι. Και όταν δουλεύεις στο Μενίδι και δεν ζητάς να πας κάπου βυσματικά παρολο που μπορείς, τότε είσαι μάχιμος. Και συλλήψεις θα κάνεις πολλές και κλεμμένα αυτοκίνητα θα βρεις και θα κάνεις και πολλούς εχθρούς. Όμως όλα αυτά είναι επιλογές μου.

Είναι ιδεολογικό το ζήτημα. Στη δουλειά μου δεν θέλω να με λυπούνται. Θέλω να είμαι υπερήφανος για αυτό που κάνω και να είμαι υπερήφανος για αυτά που λέω. Και δεν παίρνω κάτι πίσω από αυτά που έχω πει και δεν πρόκειται να πάρω κάτι πίσω εκτός και αν μάθω κάποιες νέες πληροφορίες οι οποίες δεν υπήρχαν μέχρι τότε και βγάζουν καλύτερο λογικό συμπέρασμα».


Ο ειδικός φρουρός που έγινε γνωστός για την αντιεμβολιαστική του προπαγάνδα επεσήμανε «Δεν είμαι αντιεμβολιαστής. Είμαι εναντίον της υποχρεωτικότητας. Δεν με ενοχλούν τα εμβόλια. Ας έχουν μέσα και κροκόδειλους και γοργόνες. Δεν με ενδιαφέρει. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μην το επιβάλλουν. Η κοπέλα μου είναι νοσηλεύτρια στο Σωτηρία. Δεν έκανε το εμβόλιο και την πέταξαν έξω. Ήταν μέσα στις ΜΕΘ και έχει αντισώματα. Και την πέταξαν έξω. Αυτό με ενοχλεί».

Όπως λέει δεν το κάνει γιατί «Δεν το θεωρώ σκόπιμο. Αν ήταν πιο σοβαρή η πανδημία και αν είχε καλύτερες κριτικές από αυτά που άκουγα πολύ πιθανόν να το επέλεγα. Δηλαδή τα άλλα εμβόλια τα έχω κάνει».


Σύμφωνα με τον αστυνομικό, αξέχαστο του έχει μείνει ένα σκηνικό στο γήπεδο Καραϊσκάκη όταν σε έναν αγώνα επέλεξε να επιτεθεί μόνος του σε οπαδούς που συμπλέκονταν και προσπαθούσαν να κυκλώσουν έξι άντρες μίας διμοιρίας ΥΑΤ. «Οι Χούλιγκανς ήταν ίσως περισσότεροι από εκατό. Με τη χρήση χημικών οπισθοχώρησαν ενώ στην συνέχεια εκτοξεύτηκαν διάφορα αντικείμενα, μπουκάλια, πέτρες κλπ στο μέρος μου». Μάλιστα ανέφερε ότι οπισθοχώρησε, γιατί δεν είχε ούτε κράνος, ούτε ασπίδα, ούτε μάσκα αερίων. Ο Τηλέμαχος δεν επέλεξε τυχαία το συγκεκριμένο επάγγελμα. Ήταν σε μικρή ηλικία και διανυκτέρευε σε ξενοδοχείο, όταν μία γυναίκα σε διπλανό δωμάτιο δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι. Ο πατέρας του άνοιξε την πόρτα και αυτή εισήλθε στο δικό τους δωμάτιο αιμορραγώντας, ενώ ο πατέρας του κατεδίωξε τον δράστη. Στο μυαλό του η Αστυνομία υπήρχε πάντα σαν σκέψη και ο θεσμός των ειδικών φρουρών του έδωσε την δυνατότητα να το πραγματοποιήσει και να ακολουθήσει τον δρόμο των σωμάτων ασφαλείας.

Δείτε το βίντεο εδω

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top