ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εκεχειρία» στα δημόσια νοσοκομεία μετά την παρέμβαση του Προέδρου

«Εκεχειρία» στα δημόσια νοσοκομεία μετά την παρέμβαση του Προέδρου

Επιασε τόπο η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την εκτόνωση της κρίσης που σοβούσε στο χώρο της υγείας και πιο συγκεκριμένα στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Οι συναντήσεις που είχε την Τρίτη με τους οργανωμένους ασθενείς αλλά και με τους κυβερνητικούς ιατρούς και νοσηλευτές αποδείχθηκαν αποτελεσματικές αφού δίδουν χρόνο για διαβούλευση και μετά από εκατέρωθεν εξηγήσεις το κλίμα θεωρείται πιο δημιουργικό και επιτρέπει την ευκολότερη προσέγγιση των ενδιαφερομένων μερών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού αναγνώρισε την ύπαρξη προβλημάτων και αδυναμιών, ξεκαθάρισε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν υπάρχει περίπτωση ιδιωτικοποίησης των δημόσιων νοσηλευτηρίων και απέρριψε τους ισχυρισμούς περί ξεπουλήματός τους, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο συνιστά μομφή την οποία δεν αποδέχεται και η οποία, καταρρίπτεται από τα γεγονότα.

Είπε μάλιστα ότι η Κυβέρνηση θα λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα, που θα καθιστούν τα δημόσια νοσηλευτήρια, όχι απλώς ανταγωνιστικά, αλλά και τη ναυαρχίδα του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓεΣΥ).

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έβαλε στην ατζέντα τις προτεραιότητες που έθεσε και ενώπιον της διεύθυνσης και διοίκησης του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, για την επέκταση των υπηρεσιών υγείας και το απόγευμα, τη βελτίωση των υπηρεσιών στις Πρώτες Βοήθειες, την αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουν τα δημόσια νοσηλευτήρια σε όλο το φάσμα των αναγκών του πολίτη-ασθενή, από την ποιότητα του φαγητού μέχρι φαγητό και την εμπειρία που βιώνει από την εισαγωγή του στο νοσηλευτήριο μέχρι να του παραχωρηθεί εξιτήριο. Συζητήθηκαν επίσης τρόποι επίσπευσης των αναπτυξιακών έργων και της τεχνολογικής αναβάθμισης των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Εκπρόσωποι των αντιπροσωπειών που πήραν μέρος στις συσκέψεις στο Προεδρικό έκαναν λόγο για εποικοδομητικές συναντήσεις και εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για το ενδιαφέρον του Προέδρου για τα δημόσια νοσηλευτήρια και ευρύτερα για τον τομέα της υγείας. Στο πλαίσιο αυτό ο νοσηλευτές μέλη της ΠΑΣΥΝΟ ανέστειλαν την προγραμματισμένη για την Πέμπτη κινητοποίησή τους έξω από τη Βουλή.

Στη βάση του κύκλου επαφών που είχε με όλους τους εμπλεκόμενους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει νέα συνάντηση με τη διεύθυνση και διοίκηση του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) ώστε να ενημερωθεί διεξοδικά για το επικαιροποιημένο πλάνο ενεργειών, ενώ τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις και με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) για ζητήματα που σχετίζονται με την ομαλή εφαρμογή του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓεΣΥ).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top