ΔΙΕΘΝΗ

Βελτιώθηκε η ποιότητα του αέρα στη Λα Πάλμα - Βγαίνουν από την καραντίνα 3.000 άνθρωποι

Βελτιώθηκε η ποιότητα του αέρα στη Λα Πάλμα - Βγαίνουν από την καραντίνα 3.000 άνθρωποι

Πάνω από τρεις χιλιάδες κάτοικοι στη Λα Πάλμα ενημερώθηκαν σήμερα ότι μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους καθώς οι αρχές ήραν το lockdown που είχε επιβληθεί για να προστατευθούν από το νέφος καπνού εξαιτίας του ηφαιστείου που έχει προκαλέσει καταστροφές σε αυτό το νησί των Καναρίων.

Ένα ποτάμι λάβας από το ηφαίστειο Κιούμπρε Βιέχα ‘κατάπιε’ ένα εργοστάσιο τσιμέντου χθες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σύννεφα καπνού και οι αρχές να ζητήσουν από τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έδωσαν οδηγίες στους κατοίκους του Ελ Πάσο και του Λος Λιάνος δε Αριδάνε να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, να κλείσουν τα παράθυρα και να θέσουν εκτός λειτουργίας τα κλιματιστικά μηχανήματα για να μην εισπνεύσουν τις τοξικές αναθυμιάσεις από το φλεγόμενο εργοστάσιο τσιμέντου καθώς το ‘κατάπινε’ σιγά-σιγά η λάβα.

Οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι το σύννεφο καπνού είχε διαλυθεί και η ποιότητα του αέρα είχε βελτιωθεί, άρα οι 3.500 κάτοικοι μπορούσαν να βγουν από τα σπίτια τους.

Σήμερα καταγράφηκαν 18 σεισμικές δονήσεις, με την ισχυρότερη εξ αυτών να φθάνει τους 3,8 βαθμούς, σύμφωνα με το Ισπανικό Εθνικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

Η λάβα από την έκρηξη που ξεκίνησε στις 19 Σεπτεμβρίου έχει καταστρέψει συνολική περιοχή περίπου 6.000 στρεμμάτων, δήλωσε ο Μιγκέλ Ανχελ Μορκουέντε, τεχνικός διευθυντής του σχεδίου αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων λόγω ηφαιστειακής δραστηριότητας στα Κανάρια.

Σε τρεις εβδομάδες, έχουν καταστραφεί 1.186 κτίρια, σύμφωνα με το Ηφαιστειακό Ινστιτούτο των Κανάριων Νήσων. Περίπου 6.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στη Λα Πάλμα, των περίπου 83.000 κατοίκων.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

22 λιγότερες

22 λιγότερες

Back to top