Το Βαρώσι στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων – «Να μετατρέψουμε την αλληλεγγύη σε συγκεκριμένες ενέργειες»

Το Βαρώσι στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων – «Να μετατρέψουμε την αλληλεγγύη σε συγκεκριμένες ενέργειες»

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, θα συμμετάσχει στη σύνοδο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σήμερα Δευτέρα (18/10).

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, υπό την ενότητα τρεχουσών υποθέσεων του Συμβουλίου αναμένεται να συζητηθούν, μεταξύ άλλων, και οι συνεχιζόμενες έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, στη βάση και της σχετικής Δήλωση της ΕΕ της 27ης Ιουλίου 2021, ενώ ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει και για τις πρόσφατες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Μάριο Πελεκάνο, αναμένεται σήμερα να προκύψει το επόμενο βήμα. «Ουσιαστικά αυτό που επιθυμεί η δική μας η πλευρά είναι μέσα από τη συζήτηση που θα γίνει να προκύψει το επόμενο βήμα. Να μετατρέψουμε αυτή την αλληλεγγύη που εκφράζουν τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συγκεκριμένες ενέργειες», είπε συγκεκριμένα.

Παράλληλα, θα συζητηθούν επίσης οι τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν, τα Δυτικά Βαλκάνια καθώς επίσης η Κλιματική Διπλωματία, ενόψει της επικείμενης Διάσκεψης COP26 που θα λάβει χώρα στη Γλασκώβη.

Οι Υπουργοί Εξωτερικών αναμένεται να ανταλλάξουν απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στην Αιθιοπία, με επικέντρωση στην ανάγκη για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Πριν από την έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου, ο κ. Χριστοδουλίδης θα παρακαθίσει σε πρόγευμα εργασίας που παραθέτει ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, με προσκεκλημένη την Υπουργό Εξωτερικών της Λιβύης, Najla Mangoush.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - Κανένα ίχνος αποκλιμάκωσης στη σύγκρουση Ισραήλ και Ιράν

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - Κανένα ίχνος αποκλιμάκωσης στη σύγκρουση Ισραήλ και Ιράν

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι οι ιρανικές επιθέσεις έχουν σκοτώσει 13 ανθρώπους και έχουν προκαλέσει τον τραυματισμό άλλων 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE