Τι απαντά η Υπουργός για όσους αρνούνται να εργαστούν και αν λαμβάνουν Ελάχιστο Εγγυημένο εισόδημα - ΒΙΝΤΕΟ

Τι απαντά η Υπουργός για όσους αρνούνται να εργαστούν και αν λαμβάνουν Ελάχιστο Εγγυημένο εισόδημα - ΒΙΝΤΕΟ

Διαγράφονται απο το μητρώο ανεργίας όσο και Ελάχιστου Εγγυμένου εισοδήματος σε άτομα τα οποία ενώ είναι ικανά για εργασία, αρνούνται να εργαστούν.

Σύμφωνα με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπομπή "Αlpha Ενημέρωση" ξεκαθάρισε ποιοι είναι οι πραγματικοί δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου εισοδήματος.

Η Υπουργός διαφώνησε με την αντίληψη ότι όσοι αρνούνται να εργαστούν ενώ είναι ικανοί, συνεχίζουν να λαμβάνουν το Ε.Ε.Ε, αναφέροντας χαρακτηριστικά: 

"Οι περισσότεροι δικαιούχοι του Ε.Ε.Ε είναι άτομα τα οποία έχουν αναπηρια, παιδιά με ασθένειες και χαμηλοσυνταξιούχοι. Όσα άτομα είναι ικανά και διαθέσιμα για εργασία αποστέλλονται για εργασία και σε περίπτωση κατα την οποία που αρνηθούν εργασία , διαγράφονται απο το μητρώο των ανέργων και απο ως δικαιούχοι του Ε.Ε.Ε.

Υπάρχουν όμως κάποιοι εργαζόμενοι όπως μια πολυμελής οικογένεια, οπου εργάζεται ένας εκ της οικογένειας και έχουν ανήλικα παιδιά και παίρνουν μισθό 1000 ευρώ, σε τέτοια περίπτωση μπορούν να παίνερουν συμπλήρωμα απο το Ε.Ε.Ε."

Δείτε αναλυτικά τι ανέφερε η Υπουργός: 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συμπλοκή στη Λεμεσό: Στο νοσοκομείο 43χρονος με κατάγματα - Τέσσερις συλλήψεις

Συμπλοκή στη Λεμεσό: Στο νοσοκομείο 43χρονος με κατάγματα - Τέσσερις συλλήψεις

Γύρω στις 9 χθες το βράδυ, ένας 38χρονος, δύο 46χρονοι και ένας 43χρονος, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται από την Αστυνομία, συνεπλάκησαν μεταξύ τους, ενώ βρίσκονταν σε δρόμο της Λεμεσού.

BEST OF TOTHEMAONLINE