Η Ουάσινγκτον «παγώνει» την οικονομική βοήθεια προς το Σουδάν μετά το πραξικόπημα

Η Ουάσινγκτον «παγώνει» την οικονομική βοήθεια προς το Σουδάν μετά το πραξικόπημα

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι διακόπτει τη βοήθεια, ύψους 700 εκατομμυρίων δολαρίων, που είχε ως στόχο να στηρίξει τη δημοκρατική μετάβαση στο Σουδάν.


Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν απόψε την «άμεση αποκατάσταση» της πολιτικής κυβέρνησης την οποία ανέτρεψε ο στρατός στο Σουδάν, ανακοινώνοντας τη διακοπή της οικονομικής βοήθειας στη χώρα αυτή.

«Οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι πρέπει να απελευθερώσουν αμέσως όλους τους πολιτικούς παράγοντες και να εγγυηθούν την ασφάλειά τους», τόνισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις, καλώντας επίσης τον στρατό να μην προσφύγει στη βία «σε βάρος ειρηνικών διαδηλωτών».

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε επίσης ότι διακόπτει τη βοήθεια, ύψους 700 εκατομμυρίων δολαρίων, που είχε ως στόχο να στηρίξει τη δημοκρατική μετάβαση στο Σουδάν. Μέχρι στιγμής δεν είχε εκταμιευτεί κανένα μέρος του ποσού αυτού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης: «Με πολιτική βούληση μπορεί να υπάρξει λύση στο Κυπριακό»

Χριστοδουλίδης: «Με πολιτική βούληση μπορεί να υπάρξει λύση στο Κυπριακό»

Εργαζόμαστε για μια λύση βιώσιμη, λειτουργική, που να διασφαλίζει σε όλους τους νόμιμους κατοίκους της χώρας το δικαίωμα να ζουν, να εργάζονται, να δραστηριοποιούνται και να δημιουργούν, όπου το επιλέξουν, σε συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας και ευημερίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης στον χαιρετισμό του στην αντικατοχική εκδήλωση των Δήμων, Κοινοτήτων, προσφυγικών Σωματείων και οργανώσεων Κερύνειας, η οποία πραγματοποιήθηκε στον Τύμβο Μακεδονίτισσας.

BEST OF TOTHEMAONLINE