ΕΛΛΑΔΑ

Κρίσιμη η σημερινή μέρα για τις ελληνικές διαπραγματεύσεις

Κρίσιμη η σημερινή μέρα για τις ελληνικές διαπραγματεύσεις

Ενδείξεις ραγδαίας επιτάχυνσης παρουσιάζουν οι διαδικασίες περί την επίλυση του ελληνικού προβλήματος, καθώς σήμερα το βράδυ αναμένεται στις Βρυξέλλες ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

Οι εξελίξεις λαμβάνουν χώρα υπό το κράτος της λεγόμενης προθεσμίας της Παρασκευής, οπότε η Ελλάδα πρέπει να καταβάλει την πρώτη από τέσσερις δόσεις προς το ΔΝΤ εντός του Ιουνίου, συνολικού ύψους, 1, 6 δις.

Συγκλίνουσες πληροφορίες στη βελγική πρωτεύουσα αναφέρουν ότι στον κ. Τσίπρα θα παρουσιαστεί το σχέδιο συμφωνίας στο οποίο κατέληξαν οι δανειστές - το ΔΝΤ, η ΕΚΤ κι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή - χθες το βράδυ, μετά τα συμπεράσματα της πενταμερούς συνάντησης του Βερολίνου, τη Δευτέρα.

Ωστόσο, στη συνάντηση, Τσίπρα - Γιούνκερ η ελληνική πλευρά έχει στόχο να παρουσιάσει και τις δικές της προτάσεις μεταρρυθμίσεων, που καταρχήν έχουν γίνει ευνοϊκά δεκτές στο πλαίσιο του Brussels Group.

Προ της συνάντησης του Ελληνα πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Κομισιόν, σήμερα το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group, το οποίο θα εξετάσει την πορεία των πραγμάτων - αλλά σύμφωνα με πληροφορίες είναι πρόωρο να εισηγηθεί τη διενέργεια  Eurogroup για την Ελλάδα.

Οι πλέον αισιόδοξοι τοποθετούν μια καταρχήν πολιτική συμφωνία την Παρασκευή και την απόφαση των δανειστών - που παραπέμπεται στο Eurogroup - την επόμενη εβδομάδα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top