ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί προκλητική ενέργεια που επιβουλεύεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα, διαμηνύει ο Βαρβιτσιώτης

Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί προκλητική ενέργεια που επιβουλεύεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα, διαμηνύει ο Βαρβιτσιώτης

Το μήνυμα πως η Ελλάδα δεν θα δεχθεί οποιαδήποτε προκλητική ενέργεια επιβουλεύεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα έστειλε ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, από τη Λευκωσία, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος εκπροσώπησε την ελληνική Κυβέρνηση σε εκδηλώσεις με τις οποίες τιμήθηκε στην Κύπρο η επέτειος του ΟΧΙ των Ελλήνων στους Ιταλούς το 1940. 

Σε δηλώσεις στο οίκημα της ελληνικής πρεσβείας στη Λευκωσία, όπου παρακολούθησε μαζί με άλλους επισήμους, τη μαθητική παρέλαση, ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε, ερωτηθείς για τις τουρκικές προκλήσεις που εντείνονται ολοένα και περισσότερο το τελευταίο διάστημα, πως η Ελλάδα έχει προχωρήσει "σε ένα γενναίο πρόγραμμα εξοπλισμών έπειτα από μια δεκαετία απουσίας από τα εξοπλιστικά προγράμματα για να στείλει ξεκάθαρα το μήνυμα ότι είναι μια χώρα που στηρίζει τη σταθερότητα, την ασφάλεια στην περιοχή, και σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθεί οποιαδήποτε προκλητική ενέργεια επιβουλεύεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Βεβαίως το ίδιο ισχύει και για την Κυπριακή Δημοκρατία στην οποία είμαστε απόλυτα αλληλέγγυοι", πρόσθεσε.

Ο Αναπληρωτής ΥΠΕΞ της Ελλάδας ανέφερε πως "έχουμε συνηθίσει την Τουρκία το τελευταίο διάστημα κάθε φορά που πιέζεται να αυξάνει τον βαθμό της έντασης. Απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις η Ελλάδα έχει προετοιμαστεί σε κάθε επίπεδο. Έχει προετοιμαστεί μέσα από τις διμερείς και τριμερείς συνεργασίες και συμπράξεις, πολλές από αυτές με την Κύπρο, έχει καλλιεργήσει το έδαφος μαζί με την Κύπρο, στα πλαίσια της ΕΕ, έχει στείλει τα μηνύματα στους υπερατλαντικούς μας φίλους και εταίρους", σημείωσε.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης ευχήθηκε χρόνια πολλά για την ημέρα στον κυπριακό Ελληνισμό και στην Ελλάδα. Είπε πως "σήμερα μεταφέροντας τους χαιρετισμούς, τις ευχές και έχοντας την τιμή να εκπροσωπήσω τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε αυτή τη λαμπρή γιορτή θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τη σπουδαία ελληνοκυπριακή νεολαία, η οποία παρέλασε κρατώντας ψηλά τις σημαίες μας".

Επεσήμανε πως "είναι σημαντικό να τιμούμε τους προγόνους μας, να ξέρουμε ότι τίποτα δεν μας χαρίστηκε και ότι σε όλους τους εθνικούς αγώνες θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι, για να πετύχουμε αυτό που επιθυμούμε, και αυτό είναι να ζούμε σε ένα περιβάλλον ασφάλειας και ειρήνης και να δούμε επιτέλους την οριστική επίλυση του εθνικού ζητήματος, του Κυπριακού στη βάση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης".

"Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για τη συγκίνηση που μας πρόσφερε η μαθητιώσα νεολαία της Κύπρου", ανέφερε.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top