ΔΙΕΘΝΗ

O... αγκαλίτσας της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα έφερε σε αμηχανία τον Αντόνιο Γκουτέρες

O... αγκαλίτσας της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα έφερε σε αμηχανία τον Αντόνιο Γκουτέρες

Αίσθηση έχει προκαλέσει στους συμμετέχοντες της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα COP26 που διεξάγεται στη Γκασκώβη το πόσο εγκάρδιος είναι με τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Νορέντρα Μόντι.

Χθες, ο φακός απαθανάτισε τον Ινδό πρωθυπουργό να κάνει μία μεγάλη αγκαλιά στον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, ενώ ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ήταν κοντά στους δύο πολιτικούς άνδρες.

Ο Γκουτέρες δεν αισθάνθηκε πολύ άνετα όταν ο Μόντι τον πλησίασε πολύ και σήκωσε το κεφάλι του σε μία προσπάθησε να κρατήσει τις απαραίτητες αποστάσεις.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», o πρωθυπουργός της μεγαλύτερης δημοκρατίας του πλανήτη έχει συνηθίσει τους ηγέτες σε θερμές υποδοχές. Δεν διστάζει να τσαλακώσει την εικόνα του δείχνοντας τη χαρά του που παραβρίσκεται σε μεγάλες εκδηλώσεις και για τόσο σημαντικά θέματα.

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας ήταν εγκάρδιος αλλά και επικίνδυνος σε ότι αφορά την διασπορά του κορωνοιού καθώς πλησίασε τον Γκουτέρες αρκετά και δεν φορούσε μάσκα.

Ανάλογες εικόνες έχουν στα χέρια τους τα ΜΜΕ, με τον Νορέντρα Μόντι να κάνει αγκαλιές στον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον αλλά και τον Καναδό ομόλογό του, Τζαστίν Τριντό στη διάσκεψη των G20 που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη. Και αυτούς τους αγκάλιασε με ακάλυπτο το πρόσωπό του.

Ο Μόντι φωτογραφήθηκε νωρίτερα σε ανάλογο στιγμιότυπο με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ. Ήδη, ο Ινδός πρωθυπουργός Νορέντρα Μόντι έθεσε το 2070 ως στόχο για να φθάσει η χώρα του τις καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα, ημερομηνία πολύ μεταγενέστερη από αυτές που έθεσαν άλλες χώρες-ρυπαντές.

Επιπλέον, υπεραμύνθηκε του στόχου της Ινδίας λέγοντας ότι το Νέο Δελχί εμμένει στις δεσμεύσεις του «κατά πνεύμα και κατά γράμμα». Τέλος, τόνισε η Ινδία θα αυξήσει το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό της μείγμα στο 50% έως το 2030 ενώ ζήτησε επίσης μια παγκόσμια ώθηση για την υιοθέτηση βιώσιμων τρόπων διαβίωσης «αντί της αλόγιστης και καταστροφικής κατανάλωσης».

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top