ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

O 35χρονος Παναγιώτης και η οικογένεια του ζουν σε τραγικές συνθήκες στη Λάρνακα - Η συγκλονιστική ιστορία και η κίνηση ανθρωπιάς

O 35χρονος Παναγιώτης και η οικογένεια του ζουν σε τραγικές συνθήκες στη Λάρνακα - Η συγκλονιστική ιστορία και η κίνηση ανθρωπιάς

Μπορεί να βρισκόμαστε στο 2021, όμως ιστορίες κάποιων ανθρώπων μας κάνουν να αναρωτιόμαστε αν ζούμε σε άλλες εποχές. 

Σε μια σύγχρονη κοινωνία, συνάνθρωποι μας, δεν έχουν τα αναγκαία. Αυτά που για τους περισσότερους ειναι αυτονόητα. Οπως μια στέγη να μένουν, χωρίς νερά να στάζουν απο τη οροφή, ένα σπίτι που να μην εχει τρύπες παντού, σπασμένα πλακάκια και ραγισμένους τοιχούς ή ντουλάπια χωρίς πόρτες.

Και όμως μια τέτοια ζωή αναγκάστηκε να ζει η οικογένεια του Παναγιώτη Χρυσοστόμου, ενός ανθρώπου που δούλευε ως κτηνοτρόφος και έσωζε επίσης ζωές ζώων. Το πρόβλημα υγείας των δυο του παιδιών , τον ανάγκασε να πουλήσει τα 30 ζώα που είχε ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες επεμβάσεις για τα παιδιά του. Την 7χρονη Έλενα και την 9χρονη Νικολέττα, οι οποίες γεννήθηκαν με πρόβλημα ραιβοϊπποποδίας και έπρεπε να προχωρήσουν σε επεμβάσεις στην Γερμανία.

Από το 2016 που έγινε γνωστή η περίπτωση τους. Ωστόσο το 2020 εγκρίθηκε το επίδομα που λαμβάνουν για τα παιδιά τους απο το κράτος, ενώ ακόμα παλεύουν για να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο αύριο για τα κορίτσια τους! Οικονομικές δυσκολίες και όχι μόνο καλούνται να αντιμετωπίσει η οικογένεια του.

Ο Παναγιώτης ήταν πολύ γνωστός για τη δράση του ως διασώστης σκύλων, αφιέρωνε όλο του το χρόνο στην φροντίδα των ζώων και στο μικρό κοπάδι που είχε πριν την γέννηση των κοριτσιών του. Τώρα πια το κοπάδι πουλήθηκε για να σωθούν τα δικά του παιδιά, ενώ ότι είχαν και δεν είχαν το πούλησαν για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση του προβλήματος υγείας των παιδών τους που τους στοίχισε αρκετές χιλιάδες ευρώ , με την οικογένεια του να ζει σε ένα εντελώς ακατάλληλο σπίτι.

 Μέσα απο την δράση της σελίδας "Αγκαλιάζω με αγάπη" , αυτή η οικογένεια δέχθηκε μεγάλη αγάπη και βοήθεια, σύμφωνα με ανάρτηση απο τη δημιουργό της σελίδας του "Αγκαλιάζω με αγάπη" και εθελόντρια της πρώτης γραμμής, η οικογένεια του Παναγιώτη σύντομα θα μπορεί να μένει σε ένα όμορφο χώρο, αφού το σπίτι που μένουν δε μπορεί να διορθωθεί σύμφωνα με τους ειδικούς που το επισκέφθηκαν και θα πρέπει να κατεδαφιστεί και να γίνει απο την αρχή.

"Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως άρχισε ήδη η εκκένωση του σπιτιού του Παναγιώτη (του πατέρα των δυο παιδιών με ραιβοϊπποποδία που από το 2016 που γνωστοποιήθηκε στα ΜΜΕ η περίπτωση των παιδιών όχι μόνο δεν είχαν βοηθηθεί αλλά ζούσαν άθλια σε ένα σπίτι πολύ βλαβερό για την υγεία της οικογένειας αφού είναι γεμάτο υγρασίες και στο σπίτι υπάρχει μεγάλη ποσότητα αμίαντου). Πέρσι τα Χριστούγεννα αναλάβαμε την αναστήλωση του σπιτιού αυτού και βοηθήσαμε στα διαδικαστικά ώστε η οικογένεια να λάβει τα επιδόματα που δικαιούται, όπως και έγινε. Όταν οι ειδικοί επισκέφθηκαν κι εκτίμησαν τον χώρο αντιληφθήκαμε πως δεν ήταν εφικτή η αναστήλωση και μιλούσαμε πλέον για κατεδάφιση και τη δημιουργία μιας νέας κατοικίας από την αρχή! Μεγάλος αγώνας, τεράστιες προσπάθειες μα η αγκαλιά μας ξεχείλιζε από αγάπη. Αυτή η αγάπη μας κράτησε δυνατούς και σήμερα είμαστε πλέον έτοιμοι για την κατεδάφιση και το ξεκίνημα της πιο όμορφης αποστολής!!! Σπίτι από την αρχή με την έννοια της κάθε λέξης!".

Η ανέγερση της οικίας θα γίνει με την βοήθεια εθελοντών, ενώ προβληματίζει ακόμα πως θα βρεθούν όλοι οι απαραίτητοι πόροι για την ολοκλήρωση αυτής της κίνησης, παρότι έχουν αρκετοί εθελοντές δεσμευτεί για την πραγματοποίηση του έργου αυτού.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφία



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε σήμερα (23/04) γύρω στις 12:30 το μεσημέρι στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top