ΔΙΕΘΝΗ

Σημαντική μείωση των κρουσμάτων στη Βρετανία λόγω τρίτης δόσης - Aγωνία Τζόνσον για την πανδημία στην Ευρώπη

Σημαντική μείωση των κρουσμάτων στη Βρετανία λόγω τρίτης δόσης - Aγωνία Τζόνσον για την πανδημία στην Ευρώπη

Μήνυμα για αυξημένη επαγρύπνηση απέναντι στην έξαρση του κορωνοϊού έστειλε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες της χώρας του να κάνουν την ενισχυτική δόση ενώ οι μολύνσεις αυξάνονται με δραματικό ρυθμό στην Ευρώπη.

Τόσο η Ολλανδία όσο και η Αυστρία ανακοίνωσαν μέτρα lockdown, τη στιγμή που πλήττονται από την επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου.

«Βλέπω τα σύννεφα να συγκεντρώνονται πάνω από χώρες της Ευρώπης και είμαι απολύτως ειλικρινής με τους ανθρώπους και όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει όταν ένα κύμα αρχίζει να επελαύνει», δήλωσε ο Τζόνσον.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει χτίσει ισχυρό τείχος ανοσίας χάρη στην επιτυχημένη εμβολιαστική κάλυψη και την προθυμία των ανθρώπων να εμβολιαστούν», πρόσθεσε.

«Σε αυτό που στέκομαι είναι στην ανάγκη του εμβολιασμού, κρίνεται πιο επιτακτική από ποτέ», διεμήνυσε ακόμη ο Βρετανός πρωθυπουργός για να προσθέσει: «Εάν δεν βιαστούμε, θα δούμε επιδείνωση της κατάστασης».

Τα κρούσματα έχουν αρχίσει να πέφτουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από τα μέσα Οκτωβρίου, όμως σε πολλές χώρες της Γηραιάς Ηπείρου η αύξηση είναι δραματική.

Στην Αυστρία οι μολύνσεις έχουν φτάσει στο αποκορύφωμά τους, με 783 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, ενώ στη Βρετανία ο αντίστοιχος αριθμός είναι 359 ανά 100.000.

Στη Βρετανία, σε μία μόλις εβδομάδα, τα κρούσματα έπεσαν 6,5%, ενώ οι θάνατοι κατά 8,9%.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top