ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Καραγιάννης: Στο τραπέζι το self-test για εμβολιασμένους – Αύξηση στη διασπορά του ιού

Δρ. Καραγιάννης: Στο τραπέζι το self-test για εμβολιασμένους – Αύξηση στη διασπορά του ιού

Ο καθηγητής μοριακής Ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, Πέτρος Καραγιάννης, μίλησε στο SIGMA, στην εκπομπή «Πρωστοσέλιδο» τονίζοντας πως παρατηρείται ανοδική τάση στον αριθμό των κρουσμάτων.

Όπως είπε, πλέον καθημερινά είμαστε κοντά στα 300 κρούσματα και αυτό άρχισε να φαίνεται στις νοσηλείες και τις διασωληνώσεις και είναι ένδειξη ότι πήραμε την ανιούσα.

Παράλληλα, επισήμανε ότι από ανάλυση των δεδομένων που έγινε χθες κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Υπουργείο Υγείας διαφάνηκε πως το 23% των κρουσμάτων αφορά παιδιά κάτω των 18 ετών.

"Όλοι οι υπόλοιποι είναι ανεμβολίαστοι εκτός από ένα 20%-25% που αφορά εμβολιασμένους  πέραν των 65 ετών και με τουλάχιστον ένα επιβαρυντικό παράγοντα", είπε ο κύριος Καραγιάννης.

  "Πρέπει οπωσδήποτε τα άτομα αυτά να λάβουν την τρίτη ενισχυτική δόση", συμπλήρωσε.

 Όσο αφορά το υποχρεωτικό rapid τεστ σε εμβολιασμένους, ο  κύριος Καραγιάννης ανέφερε πως δεν υποστηρίζει κάτι τέτοιο, ωστόσο, σημείωσε πως κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης, συζητήθηκε το ενδεχόμενο οι εμβολιασμένοι να μπορούν να κάνουν self τεστ στο σπίτι τους εάν έχουν συμπτώματα ή είναι επαφές κρουσμάτων, χωρίς να τρέχουν σε φαρμακεία.

"Τα περισσότερα κρούσματα έχουν συμπτώματα και μάλιστα αναμένουν 2-3 μέρες για να υποβληθούν σε τεστ και βρεθούν θετικοί οπότε  καταλαβαίνεται τι διασπορά γίνεται", είπε συγκεκριμένα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top