Ρωσία: Δεν έχουν καταγραφεί θάνατοι που να οφείλονται στο εμβόλιο Sputnik-V

Ρωσία: Δεν έχουν καταγραφεί θάνατοι που να οφείλονται στο εμβόλιο Sputnik-V

Δεν έχουν καταγραφεί περιστατικά θανάτου που να έχουν προκληθεί από τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού με το εμβόλιο Sputnik-V, δήλωσε την Παρασκευή (19/11) ο αναπληρωτής διευθυντής του ινστιτούτου Γκαμαλέι της Ρωσίας, που βρίσκεται πίσω από το εν λόγω σκεύασμα, Ντενίς Λογκουνόφ.

«Δεν έχουμε καταγράψει ούτε ένα περιστατικό (θανάτου) το οποίο η επιτροπή να εξέτασε και να κατέληξε ότι σχετίζεται με τον εμβολιασμό.

Επιπλέον, στην Αργεντινή χρησιμοποιήθηκαν 5 εκατομμύρια δόσεις και εκεί δεν έχουν καταγραφεί …περιστατικά θανάτου», δήλωσε ο Λογκουνόφ κατά τη διάρκεια του 3ου συνεδρίου καρδιολόγων που πραγματοποιείται στη Μόσχα, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS. Συμπλήρωσε, δε, πως «διαθέτουμε ανεξάρτητα κέντρα εμπειρογνωμόνων στην Ουγγαρία και στην Αργεντινή, τα οποία υπάρχουν σε διάφορες χώρες», και οποία συμβάλλουν στην επιτήρηση ανεπιθύμητων παρενεργειών.

Υπενθυμίζεται πως το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V εγκρίθηκε στη Ρωσία στις 11 Αυγούστου του 2020 και υπήρξε το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού που εγκρίθηκε στον κόσμο. Αυτή τη στιγμή έχει εγκριθεί σε 70 χώρες με συνολικό πληθυσμό που φθάνει τα 4 δισεκατομμύρια κατοίκους, κατά την ίδια πηγή.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ), από την πλευρά του, έχει ανακοινώσει ότι ξεκίνησε η διαδικασία πιστοποίησης του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE