ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανησυχούν οι εστιάτορες για αβεβαιότητα τιμών – Αυξήσεις μέχρι 20% τον Φεβρουάριο

Ανησυχούν οι εστιάτορες για αβεβαιότητα τιμών – Αυξήσεις μέχρι 20% τον Φεβρουάριο

Ορατές είναι οι αυξήσεις σε εστιατόρια και κέντρα αναψυχής σε αρκετές περιοχές του νησιού λόγω της αύξησης των τιμών σε βασικά αγαθά.

του Αντώνη Αδάμου

Αντίθετη είναι η εικόνα στα παράλια όπως δήλωσε στο ThemaOnline ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδία Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ), Νεόφυτος Θρασυβούλου. «Εκεί οι επιχειρηματίες προσπαθούν να συγκρατήσουν τις τιμές τόσο για τους τουρίστες όσο και την ντόπια αγορά για να παραμείνουν ανοικτοί όσο τον δυνατόν περισσότερο κατά τη χειμερινή περίοδο», σημείωσε ο κ. Θρασυβούλου.

Έρχονται ακόμη μεγαλύτερες αυξήσεις
Ενδέχεται να υπάρξει αύξηση μέχρι και 20% στις τιμές των μενού των εστιατορίων με ορίζοντα τον Φεβρουάριο 2022, όπως αποκάλυψε στην ιστοσελίδα μας ο κ. Θρασυβούλου. «Οι παραγγελίες για τα τρόφιμα και άλλα αναλώσιμα γίνονται ανά εποχή. Τώρα τον Δεκέμβριο γίνονται οι παραγγελίες για τον Φλεβάρη», εξήγησε.

Ιδιαίτερη ανησυχία στην επισιτιστική βιομηχανία προκαλεί η αύξηση των τιμών σε βασικά αγαθά όπως αλεύρι και ψωμί αλλά και η συνεχής αστάθεια που παρατηρείται στις τιμές των φθαρτών προκαλούν τεράστια

Ζητούν πλαφόν στα βασικά αγαθά
Όπως δήλωσε στο ThemaOnline ο Πρόεδρος της ΟΣΙΚΑ Νεόφυτος Θρασυβούλου, επιβάλλεται να υπάρξει μείωση τιμών αλλά και επιβολή πλαφόν σε βασικά προϊόντα. Όπως εξήγησε στην ιστοσελίδα μας, πρέπει να βρεθεί μία λύση άμεσα καθώς η διαφορά των τιμών των βασικών αγαθών από τη μία μέρα στην άλλη είναι τεράστια και μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά.

«Το ερώτημα που πρέπει να τεθεί είναι αν θα συνεχίσουμε να εισαγάγουμε τα πάντα από το εξωτερικό ή θα επενδύσουμε στην εγχώρια παραγωγή. Δυστυχώς ως νησί που εισάγει τα πάντα από έξω, εξαρτόμαστε σημαντικά από τις τιμές των μεταφορικών», υπέδειξε ο κ. Θρασυβούλου. Η ΟΣΙΚΑ θα επιδιώξει συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς για να συζητήσουν το θέμα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεισαν ηλικιωμένη ότι χρειάζεται χειρουργική επέμβαση ο εγγονός της - Πέρασαν από το σπίτι της και πήραν τα χρήματα

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί



Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο μεταβαίνει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Πρόεδρο της ΕΥρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους παροχής πολιτικής και οικονομικής στήριξης στη χώρα από την ΕΕ και την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top