ΔΙΕΘΝΗ

Στο εμβόλιο της AstraZeneca απέδωσε ο επικεφαλής της, τις λιγοστές νοσηλείες στο ΗB

Στο εμβόλιο της AstraZeneca απέδωσε ο επικεφαλής της, τις λιγοστές νοσηλείες στο ΗB

η γρήγορη απόφαση της βρετανικής Κυβέρνησης για χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στους πιο ηλικιωμένους, επισήμανε ο επικεφαλής της φαρμακευτικής εταιρείας ως πιθανή εξήγηση για τις λιγότερες νοσηλείες λόγω Covid στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά την τρέχουσα έξαρση του ιού σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη



Μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC ο διευθύνων σύμβουλος της AstraZeneca Πασκάλ Σοριό παρατήρησε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει μία «μεγάλη κορύφωση» στα κρούσματα κορωνοϊού, αλλά «όχι τόσες νοσηλείες σε σχέση με την Ευρώπη».

Συνέχισε εξηγώντας ότι πέρα από τα αντισώματα σημασία έχει και η ενεργοποίηση των λεγόμενων Τ-λεμφοκυττάρων, της φυσικής άμυνας του οργανισμού κατά του ιού.

«Όλοι επικεντρώνονται στα αντισώματα, αλλά τα αντισώματα τα βλέπεις να φθίνουν με τον καιρό. Αυτό που παραμένει και είναι πολύ σημαντικό είναι αυτή η αντίδραση των Τ-λεμφοκυττάρων, που αμέσως μόλις ο ιός σου επιτεθεί ξυπνούν και έρχονται προς διάσωση και σε προστατεύουν. Αλλά χρειάζονται λίγο χρόνο, επομένως μπορεί να προσβληθεί κάποιος αλλά μετά έρχονται προς διάσωση και δεν μπαίνεις στο νοσοκομείο.

»Επομένως τα Τ-λεμφοκύτταρα μετράνε, και ιδίως καθώς σχετίζονται με τη διάρκεια της αντίδρασης, ιδιαιτέρως στους ηλικιωμένους ανθρώπους. Και αυτό το εμβόλιο έχει αποδειχθεί πως ενεργοποεί τα Τ-λεμφοκύτταρα σε υψηλότερο βαθμό στους ηλικιωμένους», είπε ο κ. Σοριό.

Όπως τόνισε συνεχίζοντας, «στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτό το εμβόλιο χρησιμοποιήθηκε για τον εμβολιασμό των πιο ηλικιωμένων, ενώ στην Ευρώπη αρχικά θεωρήθηκε ότι το εμβόλιο δε λειτουργεί στους πιο ηλικιωμένους», μια έμμεση αναφορά στην επικριθείσα στη Βρετανία δήλωση του Προέδρου Μακρόν  περί «ημιαποτελεσματικότητας» του σκευάσματος της AstraZeneca στους άνω των 65 ετών.

Πάντως ο κ. Σοριό σημείωσε ότι απαιτούνται περισσότερες μελέτες για να διαπιστωθεί αν οι συγκριτικά λιγότερες νοσηλείες στο Ην. Βασίλειο οφείλονται πράγματι στην έγκαιρη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στους πιο ηλικιωμένους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

Επίθεση στο Ιράν με πυραύλους σε τουλάχιστον μια στρατιωτική εγκατάσταση πραγματοποίησε το Ισραήλ τα ξημερώματα της Παρασκευής σύμφωνα με τo ABC και το CNN.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top