ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Φελλάς: «Με το να δείχνουμε το δάχτυλο σε αυτούς που φοβούνται να εμβολιαστούν δεν θα φύγει ο κορωνοϊός»

Δρ. Φελλάς: «Με το να δείχνουμε το δάχτυλο σε αυτούς που φοβούνται να εμβολιαστούν δεν θα φύγει ο κορωνοϊός»

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Φελλάς, Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής μιλά για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται οι μη εμβολιασμένοι και οι ανησυχίες τους και δίνει ένα μήνυμα Χριστουγέννων.

Ο Δρ. Φελλάς, εξηγεί ότι η επικοινωνία με τον κόσμο σχετικά με τον κορωνοϊό και το θέμα του εμβολιασμού πρέπει να είναι άμεση, τεκμηριωμένη, με διαφάνεια και αληθινότητα στο λόγο.

Υποστηρίζει ότι πρέπει να επεξηγούνται στους πολίτες οι λόγοι πίσω από τις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου για να μην πιστεύουν ότι η κυβέρνηση παίρνει αποφάσεις χωρίς τη συμμετοχή τους και ότι πρέπει να κρατηθεί ζωντανός ο διάλογος.

Δηλώνει έπειτα πως σαν κοινωνία έχουμε πλέον χωριστεί σε 2 στρατόπεδα, στους οπαδούς της τρομολαγνίας, οι οποίοι διασκορπίζουν το αίσθημα φόβου και στους οπαδούς του κοινωνικού εμφύλιου πολέμου, ο οποίος ουσιαστικά διχάζει την κοινωνία και δηλητηριάζει τον διάλογο.

«Σε σχέση με τους αντιεμβολιαστές, έχουμε χρέος και οι επιστήμονες και η κυβέρνηση να κρατήσουμε ζωντανό τον διάλογο, διότι με το να δείχνουμε το δάχτυλο σε αυτούς που φοβούνται να εμβολιαστούν δεν θα φύγει ο κορωνοϊός. Άρα, χρέος μας είναι να συνεχίσουμε να επεξηγούμε. Ώσπου τους αποκλείουμε και περιθωριοποιούμε περισσότερο δεν ακούν», πρόσθεσε.

Τόνισε την σημασία του να παίρνουν το μήνυμα οι συμπολίτες μας, ότι τα δεδομένα αλλάζουν. Και ότι κανένας δεν γνωρίζει την εξέλιξη του ιού. Πρόσθεσε πως πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους ότι ο ιός είναι εδώ και θα μείνει  για λίγο καιρό.

Ανέφερε επίσης πως το υπουργείο Υγείας θα πηγαίνει τώρα στα πανεπιστήμια με κινητές μονάδες για να ενισχύσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα, αλλά έθιξε την ανάγκη ύπαρξης ενός ανοιχτού πανεπιστημίου για τον κορωνοϊό, που θα δίνει την ευκαιρία σε όλους να συμμετέχουν σε μια συζήτηση. Να γίνονται συναντήσεις με τις μερίδες λαού που φοβούνται και να δίνονται τεκμηριωμένες απαντήσεις με τρόπο κατανοητό σε αυτές.

Μήνυμα Χριστουγέννων σε όλο τον κόσμο εμβολιασμένους και μη, είναι να υποδεχθούμε τα Χριστούγεννα με αίσθημα αισιοδοξίας, ψυχραιμίας, ελπίδας, αγάπης και κοινωνικής συνοχής.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top