ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Υπ. Υγείας: Όλες οι διευκρινήσεις για τα νέα μέτρα - H ισχύς των rapid άλλαξε για την έγκαιρη χορήγηση των φαρμάκων

Υπ. Υγείας: Όλες οι διευκρινήσεις για τα νέα μέτρα - H ισχύς των rapid άλλαξε για την έγκαιρη χορήγηση των φαρμάκων

Σε διευκρινήσεις και επεξηγήσεις των μέτρων προέβη σήμερα Πέμπτη 25 Νοεμβρίου ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα.

Καλεσμένος στην εκπομπή ‘Alpha Καλημέρα’ στον Alpha Κύπρου, ερωτηθείς γιατί η διάρκεια ισχύς των safepass με τη διενέργεια rapid test άλλαξαν από 72 ώρες στις 48, o Υπουργός Υγείας εξήγησε πως τον Δεκέμβριο θα έχουμε τα φάρμακα για τον κορωνοϊό αλλά θα είναι για τους νοσούντες. «Αυτή η αλλαγή έγινε για να διαγνωστεί έγκαιρα ο ιός. Έχουμε ένα περιθώριο 5 ημερών για να διαγνωστεί ο ιός και να δοθούν τα φάρμακα», σημείωσε.

Στην ερώτηση εάν έχουμε τη δυνατότητα με τις υφιστάμενες κινητές μονάδες να προχωρήσουν στη διενέργεια rapid test σε όλα τα σχολεία, ο Υπουργός είπε «θα το κανονίσουμε». Πρόσθεσε πως «αρκετά σχολεία είχαν ήδη επιλέξει να γίνονται έλεγχοι πριν από τη χθεσινή απόφαση».

Όσον αφορά τα εταιρικά χριστουγεννιάτικα πάρτι ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα είπε πως θα εξαρτάται πόσα άτομα είναι και θα ανακοινωθεί διευκρίνηση για τον αριθμό ατόμων τις επόμενες μέρες.

Ερωτηθείς για τη απόφαση για υποχρεωτική χρήση μάσκας από παιδιά 6 ετών και άνω, απάντησε πως «είναι ένα μέτρο που πρέπει να το επιβάλουμε αυτή τη στιγμή γιατί ένα μεγάλο ποσοστό των κρουσμάτων είναι από τα σχολεία. Το δίλημμα ήταν κλείσιμο των σχολείων ή μάσκες και rapid test. Εμείς επιλέξαμε το δεύτερο».

Διευκρίνισε παράλληλά πως ένα παιδάκι το οποίο είναι 6 χρονών αλλά βρίσκεται στην προδημοτική δεν θα είναι ανάγκη να πηγαίνει με safepass στο σχολείο αλλά σε πιθανή έξοδο με τους γονείς του στους χώρους που έχει αποφασιστεί θα πρέπει να έχει safepass.

Την ίδια ώρα, ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στους χώρους όπου έχει απαγορευτεί η είσοδος σε ανεμβολίαστους θα μπορούν να δουλεύουν με safepass από rapid ή PCR test, αλλά δεν θα μπορούν να πηγαίνουν εκεί ως πελάτες. Για παράδειγμα, ένας ανεμβολίαστος σερβιτόρος σε εστιατόριο μπορεί να δουλεύει με rapid test αλλά δεν θα μπορεί να φάει ως πελάτης στο εστιατόριο.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Υγείας θα υπάρξει νέα συνάντηση με τη συμβουλευτική επιστημονική επιτροπή τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου για εξέταση των επιδημιολογικών δεδομένων και θα μελετηθεί εάν πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top