ΔΙΕΘΝΗ

ECDC: 15 νέα κρούσματα της Ομικρον στην Ευρώπη, σύνολο 59 μέχρι στιγμής

ECDC: 15 νέα κρούσματα της Ομικρον στην Ευρώπη, σύνολο 59 μέχρι στιγμής

Συνολικά 15 νέα κρούσματα της μετάλλαξης Ομικρον του κορωνοϊού κατέγραψε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης, σύμφωνα την επιδημιολογική ενημέρωση του οργανισμού.

 
Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της παραλλαγής Όμικρον στην ΕΕ και τον Ενιαίο Οικονομικό Χώρο ανέρχονται πλέον συνολικά σε 59. Κρούσματα της συγκεκριμένης παραλλαγής έχουν αναφερθεί από 11 χώρες.
 
Τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής σύμφωνα με δημόσια προσβάσιμες πληροφορίες σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΕ/ΕΟΧ) καταγράφηκαν σε Αυστρία (3 κρούσματα), Βέλγιο (2), Τσεχία (1), Δανία (4), Γαλλία (1, στη Ρεϋνιόν), Γερμανία (9), Ιταλία (4), Κάτω Χώρες (16), Πορτογαλία (14), Ισπανία (2) και Σουηδία (3).
 
Πιθανά κρούσματα έχουν επίσης αναφερθεί και σε άλλες περιοχές, ωστόσο βρίσκονται ακόμη υπό διερεύνηση. Η πλειονότητα των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχει ιστορικό ταξιδιών σε χώρες της περιοχής της νότιας Αφρικής, ενώ ορισμένα έχουν ταξιδέψει με στάση σε άλλους προορισμούς μεταξύ Αφρικής και Ευρώπης.
 
Όλα τα κρούσματα για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες μέχρι στιγμής ήταν είτε ασυμπτωματικά είτε ήπια. Μέχρι σήμερα, δεν έχουν αναφερθεί σοβαρά κρούσματα και θάνατοι μεταξύ αυτών των κρουσμάτων.
 
Κρούσματα έχουν αναφερθεί σε 12 χώρες και εδάφη εκτός ΕΕ/ΕΟΧ: πρόκειται για την Αυστραλία, τη Μποτσουάνα, τη Βραζιλία, τον Καναδά, το Χονγκ Κονγκ, το Ισραήλ, την Ιαπωνία, τη Νιγηρία, τη Σαουδική Αραβία, τη Νότια Αφρική, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top