ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Πήγαν καθαροί στο εξωτερικό και επέστρεψαν στην Κύπρο με την μετάλλαξη - Σε τρεις ανήλικους τα θετικά δείγματα της "Όμίκρον"

Πήγαν καθαροί στο εξωτερικό και επέστρεψαν στην Κύπρο με την μετάλλαξη - Σε τρεις ανήλικους τα θετικά δείγματα της "Όμίκρον"

Σε τρεις ανήλικους μαθητές ανήκουν τα πρώτα θετικά δείγματα στη μετάλλαξη «Όμικρον», που εντοπίστηκαν στην Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανήλικοι επέστρεψαν στο νησί από την 1η Δεκεμβρίου, μετά από εκδρομή και έτσι υποβλήθηκαν σε PCR τεστ, αρχικά με αρνητική ένδειξη.

Να σημειωθεί ότι και οι τρεις ήταν σε καραντίνα μέχρι να βγει το αποτέλεσμα, ωστόσο αμέσως μετά επέστρεψαν στις δραστηριότητες τους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τα συμπτώματα τους ξεκίνησαν πέντε μέρες μετά που έφτασαν στην Κύπρο, ενώ πρόκειται για τρία εμβολιασμένα άτομα, με ήπια μέχρι στιγμής συμπτώματα.

Την ίδια ώρα σήμανε «συναγερμός» στην ομάδα  ιχνηλάτησης καθώς προσπαθούν να εντοπίσουν όλες τις επαφές των τριών αυτών ατόμων.

Yπενθυμίζουμε ότι η επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας αναφέρει, στο πλαίσιο του ενδελεχούς και αυστηρού ελέγχου που διενεργείται στην Κυπριακή Δημοκρατία υπό το φώς της νέα μετάλλαξης Όμικρον, το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει πως μετά  από την αλληλούχιση δειγμάτων θετικών κρουσμάτων που έγιναν από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, εντοπίστηκαν τρία περιστατικά με τη μετάλλαξη Όμικρον. Όλα τα  περιστατικά σχετίζονται με ιστορικό ταξιδιού και εντοπίστηκαν στην επαρχία Λεμεσού. Κανένα απο τα τρία περιστατικά δε χρήζει νοσηλείας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top