ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δικοινοτικό Φόρουμ Υγείας δημιουργούν πολιτικά κόμματα

Δικοινοτικό Φόρουμ Υγείας δημιουργούν πολιτικά κόμματα

Μετά από πρωτοβουλία του Τομέα Υγείας και του Γραφείου Επαναπροσέγγισης του ΑΚΕΛ και έπειτα από πραγματοποίηση συνάντησης με τ/κ κόμματα και οργανώσεις στις 30 Νοεμβρίου, αποφασίστηκε η δημιουργία του Δικοινοτικού Φόρουμ Υγείας με στόχο την ενασχόληση με θέματα υγείας που αφορούν και τις δύο κοινότητες του νησιού.

Τι αναφέρει το κοινό ανακοινωθέν των κομμάτων
Εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και από τις δύο κοινότητες συναντήθηκαν την Τρίτη 30 Νοεμβρίου για να συζητήσουν την ανάγκη ανάπτυξης περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των δύο κοινοτήτων σε θέματα υγείας. Σε αυτό το πλαίσιο συζητήθηκε η προοπτική δημιουργίας ενός Δικοινοτικού Φόρουμ για θέματα Υγείας.

Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες της συνεχιζόμενης πανδημίας Covid-19, η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων σε θέματα υγείας δεν ήταν ποτέ τόσο επιτακτική. Ωστόσο, η συνεργασία αυτή είναι σημαντική και για πολλούς άλλους λόγους, όπως η αντιμετώπιση επειγόντων ανθρωπιστικών ζητημάτων, η αντιμετώπιση χρόνιων ασθενειών, καθώς και η μεταφορά φαρμάκων και υγειονομικού εξοπλισμού πέρα από την "πράσινη γραμμή" κ.λπ.

Επισημαίνουμε ότι εκτιμούμε ιδιαίτερα το πολύτιμο έργο που επιτελεί η Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή Υγείας, το οποίο δεν επιδιώκουμε να αντικαταστήσουμε. Αντίθετα, στοχεύουμε να υποστηρίξουμε με εποικοδομητικό τρόπο όλες τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τα σχετικά θέματα που απασχολούν και τις δύο κοινότητες.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε η συγκρότηση Δικοινοτικού Φόρουμ για θέματα Υγείας. Επιπλέον, πιστεύουμε ακράδαντα ότι τέτοιες πρωτοβουλίες συμβάλλουν επίσης στη δημιουργία καλύτερου κλίματος και στην οικοδόμηση της εμπιστοσύνης και φιλίας μέσω της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, γεγονός που μπορεί να συμβάλει εποικοδομητικά και πρακτικά και στις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης του Κυπριακού.

Η παρούσα πρωτοβουλία έχει αναληφθεί από τα ακόλουθα πολιτικά κόμματα και οργανώσεις, αλλά στόχος είναι να διευρυνθούν οι συμμετέχοντες με άλλους φορείς που θα ενδιαφέρονταν να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.

Κόμματα/Οργανώσεις που υπογράφουν το κοινό ανακοινωθέν:
- ΑΚΕΛ - Προοδευτικό Κόμμα του Εργαζόμενου Λαού
- CTP - Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα
- YKP – Κόμμα Νέα Κύπρος
- Sol Hareket (Αριστερό Κίνημα)

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top