ΕΛΛΑΔΑ

Επιβεβαίωση τα περί αποστολής νέου κειμένου προτάσεων – Στην αναμονή για την αντίδραση των εταίρων

Επιβεβαίωση τα περί αποστολής νέου κειμένου προτάσεων – Στην αναμονή για την αντίδραση των εταίρων

Το Μέγαρο Μαξίμου, με άτυπη ενημέρωσή του (non-paper), επιβεβαιώνει ότι παραδόθηκε χθες, και όχι σήμερα όπως αρχικά είχε διαρρεύσει στον Τύπο, το κείμενο με αντιπροτάσεις της για την διευθέτηση του ελληνικού προβλήματος.

Η κυβέρνηση κάνει λόγο για «δύο συμπληρωματικά κείμενα προτάσεων», τα οποία παραδόθηκαν χθες στον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν Πιερ Μοσκοβισί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι προτάσεις αυτές παραδόθηκαν από τον Υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, υπεύθυνο Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Στην κατεύθυνση αυτή, επισημαίνει η κυβέρνηση, στόχος της κατάθεσης των δύο συμπληρωματικών κειμένων προτάσεων, είναι «αφενός να κλείσει η διαφορά στο δημοσιονομικό με εναλλακτικές προτάσεις και αφετέρου να προσδιοριστεί ένα εφικτό σχέδιο βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους».

Σύμφωνα με το non-paper από Μαξίμου, «η ελληνική κυβέρνηση, μετά την έκφραση αντίθεσης απ’ όλα τα ελληνικά κόμματα στην πρόταση των θεσμών, συνεχίζει τη διαπραγμάτευση σε πολιτικό επίπεδο, στη βάση της πρότασης που τους έχει καταθέσει».

Η αντιπολίτευση, επίσης με άτυπο σχολιασμό, εκφράζει δυσφορία για το γεγονός ότι, όπως λέει, ο Πρωθυπουργός χρησιμοποιεί ως διαπραγματευτικό όπλο την συναίνεση των άλλων κομμάτων, «μόνο επί τη βάσει της αντίδρασης τους σε δύο από πολλές άλλες προτάσεις» που τους ανέφερε ο κ. Τσίπρας στην συζήτηση την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή.

Οι δύο αυτές προτάσεις των εταίρων, που πράγματι απέρριψαν τα κόμματα, αφορούν την κατάργηση ειδικού επιδόματος στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων, και την αύξηση κατά 10%, μέσω ΦΠΑ, της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

«Η ελληνική πλευρά θα συνεχίσει την ανταλλαγή απόψεων με τους θεσμούς σε πολιτικό επίπεδο, περιμένοντας με ενδιαφέρον την επίσημη τοποθέτησή τους», καταλήγει το non-paper της κυβέρνησης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»



Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο μεταβαίνει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Πρόεδρο της ΕΥρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους παροχής πολιτικής και οικονομικής στήριξης στη χώρα από την ΕΕ και την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top