ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα τέκνου: Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την αίτηση στο πρώτο σου παιδί – Πότε καταβάλλονται τα χρήματα και ποιοι οι δικαιούχοι

Επίδομα τέκνου: Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την αίτηση στο πρώτο σου παιδί – Πότε καταβάλλονται τα χρήματα και ποιοι οι δικαιούχοι

Ο Προϊστάμενος του Τομέα επιδόματος τέκνου, Γιώργος Τσιάππας έδωσε όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για όσους παίρνουν επίδομα τέκνου στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα» καθώς και τις κατευθυντήριες γραμμές για όσους θέλουν να κάνουν αίτηση για το πρώτο τους παιδί.

«Το επίδομα τέκνου σε οικογένειες που έχουν 1 ή 2 τέκνα καταβάλλεται σε μία δόση μία φορά τον χρόνο και οι πλείστες οικογένειες το έχουν λάβει το Μάιο. Αυτές οι οικογένειες δεν θα πάρουν άλλο επίδομα μέχρι το τέλος του 2021», ξεκαθάρισε ο κύριος Τσιάππας.

«Τα επιδόματα συνήθως δίνονται τέλος του κάθε μήνα. Σε αυτούς που λαμβάνουν σε 12 μηνιαίες δόσεις το επίδομα τους, δηλαδή, οι μονογονεϊκές οικογένειες, οι τρίτεκνες οικογένειες και οι πολύτεκνες οικογένειες, φέτος λόγω των εορτών, το μηνιαίο εισόδημα το καταβάλαμε πριν τις εορτές δηλ. στις 10 του Δεκέμβρη και αυτή είναι η 12η δόση για τις οικογένειες αυτές», είπε συγκεκριμένα.

«Τα επιδόματα του 2022 θα δοθούν από τον Μάρτη και μετά όταν θα εξεταστούν οι αιτήσεις»

Όσο αφορά τις οικογένειες των οποίων οι αιτήσεις τους για το επίδομα τέκνου είναι υπό εξέταση, δηλαδή 1200 οικογένειες, οι 280 αιτήσεις ακόμα δεν έχουν εξεταστεί επειδή η αίτηση καταχωρήθηκε τις τελευταίες 15 μέρες.

Οι υπόλοιπες 1000 αιτήσεις είναι με ελλιπή στοιχεία από τους αιτητές και αναμένουν τα στοιχεία που χρειάζονται ώστε να εξεταστούν.

«Για το επίδομα μονογονιού εκκρεμούν γύρω στις 348 αιτήσεις και αναμένουμε στοιχεία από τους αιτητές αφού δεν ήταν πλήρως συμπληρωμένες», ανέφερε ο κύριος Τσιάππας.

Παράλληλα τόνισε ότι από τις 4 του Οκτώβρη ξεκίνησε και η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων

Πρώτο παιδί

Καταλήγοντας, ο Προϊστάμενος του Τομέα επιδόματος τέκνου έδωσε κατευθυντήριες γραμμές για όσους θέλουν να κάνουν αίτηση για το πρώτο τους παιδί.

«Η αίτηση παρόλο που είναι δεκασέλιδη είναι πολύ απλή. Συμπληρώνουν τα στοιχεία τους ο πατέρας και η μητέρα, τη διεύθυνση διαμονής τους, το Iban της τράπεζας που θα εμβάζεται το επίδομα, το πιστοποιητικό του παιδιού τους, αντίγραφα των ταυτοτήτων των γονέαν και να υπογράψουν το έντυπο»

«Εξετάζονται γρήγορα οι αιτήσεις σε 1-2 μήνες. Προτρέπω τους νέους αιτητές να υποβάλουν τη αίτηση τους ηλεκτρονικά. Πρέπει να πιστοποιηθεί ο λογαριασμός τους στην Αριάδνη και θα πρέπει να τυπώσουν το έντυπο να το υπογράψουν και να μας το παραδώσουν», εξήγησε ο κύριος Τσιάππας.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top