ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Πρεμιέρα εμβολιασμού στα παιδιά ηλικίας 5-11 - Όλες οι πληροφορίες

Πρεμιέρα εμβολιασμού στα παιδιά ηλικίας 5-11 - Όλες οι πληροφορίες

Πρώτη μέρα έναρξης εμβολιασμού για παιδιά ηλικίας 5-11 σήμερα Παρασκευή 17/11.

Παρά τη διχογνωμία που επικρατεί για το θέμα εμβολιασμού στα παιδιά, η ραγδαία εξέλιξη του ιού, ώθησε την Κύπρο στο να ξεκινήσει και αυτή όπως πολλές χώρες παγκόσμια, την χορήγηση εμβολίου σε παιδιά για την προστασία των ίδιων και των γύρω τους.

Διευθέτηση ραντεβού για εμβολιασμό μπορεί να γίνει μέσω τηλεφώνου στα Κέντρα Προστασίας Μητρότητας και Ευημερίας Παιδιού του Υπουργείου Υγείας  τα οποία λειτουργούν σε όλες τις επαρχίες, όπου και θα διεξάγεται ο εμβολιασμός.

Μπορείτε να δείτε στην πιο κάτω εικόνα το πρόγραμμα λειτουργίας των κέντρων τα οποία λειτουργούν αποκλειστικά για εξυπηρέτηση παιδιών. Υπενθυμίζεται πως από την ερχόμενη Τρίτη, τα ραντεβού θα μπορούν να διευθετηθούν μέσω της Πύλης Εμβολιασμού. Απαραίτητη είναι η προσκόμιση του εντύπου συγκατάθεσης γονέων, το οποίο θα πρέπει να είναι υπογεγραμμένο και από τους δυο γονείς.

Δείτε το έντυπο που πρέπει να συμπληρωθεί:

Κάποιοι γονείς θεωρούν ότι είναι πολύ νωρίς για να εμβολιάσουν το παιδί τους και διστάζουν, και κάποιοι άλλοι έχουν ήδη διευθετήσει ραντεβού. Τα διευθετημένα ραντεβού μέχρι στιγμής είναι γύρω στα 300 και σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας έχουν κλειστεί 103 ραντεβού για σήμερα.

Οι πιο πάνω εμβολιασμοί αφορούν παιδιά από τις επαρχίες:

  • 30 στην επαρχία Λάρνακας,
  • 30 στην επαρχία Λεμεσού
  • 23 στην επαρχία Πάφου
  • 20 στην στην επαρχία Αμμοχώστου

Να σημειωθεί ότι η Κύπρος είναι η πρώτη χώρα στην ΕΕ που παρέλαβε τα εμβόλια παιδιών 5-11 ετών, μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων στις 25 Νοεμβρίου 2021, για έγκριση της χορήγησης του εμβολίου σε παιδιά.

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Δρ. Γιαννάκη ανέφερε πως η Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή Εμβολιασμών του Υπουργείου Υγείας έκρινε ότι τα οφέλη του εμβολιασμού υπερτερούν των κινδύνων και πως λαμβάνοντας υπόψη τις άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις στην υγεία και την ευημερία των παιδιών από τη νόσο COVID-19, υιοθέτησε την απόφαση αυτή για εμβολιασμό παιδιών αυτής της κατηγορίας.

Η δοσολογία εμβολίου  που χρησιμοποιείται στα παιδία είναι μικρότερη από αυτή στους 12 και άνω αφού θα χορηγούνται 10μικρογραμμάρια αντί 30μικρογραμμάρια. Έρευνα έδειξε πως το εμβόλιο είναι 90,7% αποτελεσματικό στην πρόληψη της συμπτωματικής νόσου COVID-19.

Τα συμπτώματα και οι παρενέργειες του εμβολίου στα παιδιά είναι παρόμοιες με αυτές των ενηλίκων αλλά  σε πιο ήπια μορφή.

Τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί για τα παιδιά αυτής της ηλικίας είναι το εμβόλιο Comirnaty της Pfizer/BioNTech και το εμβόλιο Spikevax της Moderna και πρόσφατα εγκρίθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων η χορήγηση του εμβολίου Comirnaty της Pfizer/BioNTech σε παιδιά ηλικίας 5- 11 ετών σε διαφορετική δόση (10 mcg).

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top