LIKE ONLINE

Συνελήφθηκε περιστέρι...κατάσκοπος!

Συνελήφθηκε περιστέρι...κατάσκοπος!

Ο φτερωτός 007 έπεσε στα χέρια του εχθρού και φαίνεται πως θα υποβληθεί σε τρομερά βασανιστήρια για να ομολογήσει τα επτασφράγιστα μυστικά του.

Άλλοι παλεύουν να σπάσουν κωδικούς, να εισβάλουν στις τηλεφωνικές επικοινωνίες του εχθρού και να υποκλέψουν ψηφιακά τα αρχεία του κι άλλοι επιλέγουν πιο παραδοσιακές μεθόδους που όμως ίσως είναι πολύ πιο εγγυημένες. Η ινδική αστυνομία συνέλαβε μέσα στην εβδομάδα ένα περιστέρι, το οποίο καταχωρήθηκε στα αρχεία της ως "κατάσκοπος", αφού στα φτερά του βρέθηκε κρυπτογραφημένο μήνυμα.

Το λευκό περιστέρι φαίνεται πως πέρασε τα σύνορα από το Πακισταν προκειμένου να μεταφέρει σημαντικό μήνυμα σε μυστικό αποδέκτη. Δυστυχώς έπεσε στα δίχτυα 14χρονου που το αιχμαλώτισε και το παρέδωσε στην αστυνομία. Οι αρχές του χωριού Παθανκότ όπου και βρέθηκε εντόπισαν στα φτερά του ένα μήνυμα γραμμένο στη διάλεκτο Urdu και κάποιους αριθμούς, που πιθανολογείται πως είναι τηλεφωνικός αριθμός από το Πακιστάν. Μάλιστα οι υπεύθυνοι υπέβαλαν τον φτερωτό James Bond σε ακτινογραφία για να σιγουρευτούν πως δεν μεταφέρει περισσότερες, κρυφές πληροφορίες.

Το περιστέρι συνελήφθη κατά τη διάρκεια συμβουλίου ασφαλείας της επαρχίας Πουντζάμπ της Ινδίας και για το λόγο αυτό αποφασίστηκε να το κατατάξουν ως "ύποπτο για κατασκοπεία", ενημερώνοντας τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που περιστέρι επιστρατεύεται από μυστικές υπηρεσίες κρατών. Το 2008, οι ιρανικές αρχές συνέλαβαν περιστέρια που όπως ανέφεραν κατασκόπευαν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις, ενώ και το 2013 στην Αίγυπτο περιστέρια-κατάσκοποι συνελήφθησαν με την κατηγορία της κατασκοπείας!

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Η Κύπρος διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη βαθιά της γνώση για τη Μέση Ανατολή, ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην «Καθημερινή», φέρνοντας ως παράδειγμα την επίσκεψή της την ερχόμενη εβδομάδα στο Λίβανο με τον Πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top