ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δρ. Αβραάμ Ηλία: «Όσα περιστατικά είχαμε σε ένα μήνα δεν είχαμε ολόκληρη τη χρονιά» - Ο ιός με τις περισσότερες εισαγωγές παιδιών

Δρ. Αβραάμ Ηλία: «Όσα περιστατικά είχαμε σε ένα μήνα δεν είχαμε ολόκληρη τη χρονιά» - Ο ιός με τις περισσότερες εισαγωγές παιδιών

Περίοδος αυξημένης νοσηρότητας φαίνεται να είναι η περίοδος που διανύουμε για τον παιδικό πληθυσμό λόγω των λοιμώξεων του αναπνευστικού όπως εξηγεί ο Διευθυντής της Παιδιατρικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Δρ. Αβραάμ Ηλία, στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα».

«Οι κυριότερες λοιμώξεις που παρατηρούνται αυτή την περίοδο είναι οι ιοί της γρίπης και της παραγρίπης, ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός που προκαλεί την οξεία βρογχιολίτιδα στα βρέφη και έχουμε και τις πνευμονίες», είπε συγκεκριμένα ο κύριος Ηλία.

«Φέτος παρατηρήσαμε ότι οι λοιμώξεις του αναπνευστικού κυρίως ο RSV και οι πνευμονίες είχαν εμφανιστεί νωρίτερα από το αναμενόμενο και μάλιστα σε πιο σοβαρή μορφή, πιο επιθετικά», συμπλήρωσε.

Παράλληλα επισήμανε ότι τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες παρατηρείται μία ύφεση και αυτό αποδίδεται στη χρήση της μάσκας στα παιδιά του δημοτικού.

«Ο καλύτερος τρόπος μετάδοσης αυτών των λοιμώξεων του αναπνευστικού στα μικρότερα παιδιά τα οποία είναι και τα πιο ευάλωτα, είναι από τα αδερφάκια τα οποία θα πάνε στο σχολείο και θα μεταφέρουν τον ιό», εξήγησε.

O Διευθυντής της Παιδιατρικής του Μακάρειου ανέφερε πως ο ιός RSV κατέχει την κυρίαρχη θέση όσο αφορά τις εισαγωγές των παιδιών στο Νοσοκομείο.

«Παρατηρήσαμε και αρκετές πνευμονίες που παρουσιάστηκαν πολύ επιθετικά. Όσα περιστατικά είχαμε σε  ένα μήνα δεν είχαμε ολόκληρη τη χρονιά»

Ο κύριος Ηλία έδωσε συμβουλές για τις λοιμώξεις του αναπνευστικού εξηγώντας ταυτόχρονα πότε πρέπει να ανησυχήσουν οι γονείς.

«Εάν ένα παιδί παρουσιάζει ψηλό πυρετό, ανορεξία, επίμονο βήχα, δυσκολία στην αναπνοή ή πόνο στα πλευρά με την αναπνοή»

«Αναμένουμε να έχουμε περιστατικά γρίπης. Η εποχή της γρίπης είναι το τέλος του Δεκέμβρη με αρχές του Γεννάρη μέχρι τον Μάρτη»

Καταλήγοντας, υπενθύμισε τον καθολικό εμβολιασμό που συστάθηκε για το εμβόλιο της γρίπης στα παιδιά ηλικίας πέραν των 6 μηνών γιατί μια επιδημία γρίπης μαζί με την επιδημία του κορωνοιού που ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη, θα επιβαρύνει τον παιδικό πληθυσμό.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top