ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Καθοριστικά τα επόμενα εικοσιτετράωρα - Αναπόφευκτη η αυστηροποίηση των μέτρων - Στο «στόχαστρο» τα οικογενειακά τραπέζια

Καθοριστικά τα επόμενα εικοσιτετράωρα - Αναπόφευκτη η αυστηροποίηση των μέτρων - Στο «στόχαστρο» τα οικογενειακά τραπέζια

"Συναγερμό" σἠμαναν στο υπουργείο Υγείας τα αυξημένα κρούσματα του τελευταίου διημέρου και ήδη έπεσαν στο τραπέζι οι πρώτες σκέψεις για αυστηροποίηση των μέτρων, προκειμένου η κατάσταση να παραμείνει υπό έλεγχο. Η μείωση των προσώπων στα οικογενειακά τραπέζια, στους χώρους ψυχαγωγίας και τις κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως και η αύξηση του ποσοστού της τηλεργασίας είναι ψηλά στην ατζέντα των υπό διαμόρφωση σκέψεων.

Λόγω του περιορισμένου χρόνου μέχρι την πρωτοχρονιά, τα υπό διαμόρφωση μέτρα δεν αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή αυτή την εβδομάδα, προκειμένου να αποφευχθεί αναστάτωση στην κοινωνία αλλά και την αγορά.

Συνεπώς, τουλάχιστον προς το παρόν, ο προσανατολισμός που υπάρχει στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι η αυστηροποίηση των μέτρων από την ερχόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, υπάρχει έντονη ανησυχία από την επικράτηση της παραλλαγής Ομικρον και εκφράζεται η ανησυχία ότι εάν δεν ληφθούν μέτρα κατά το τριήμερο της πρωτοχρονιάς, τότε υπάρχει ο κίνδυνος η κατάσταση να εκτραχυνθεί.

Ο αριθμός των 1925 κρουσμάτων που εντοπίστηκαν τη Δευτέρα προκάλεσε έντονη ανησυχία και καθιστά τη λήψη πρόσθετων μέτρων αναπόφευκτη, ζητούμενο παραμένει ο χρόνος εφαρμογής τους.

«Το επόμενο διήμερο θα είναι καθοριστικό» ανέφερε στο Themaonline αξιωματούχος του Υπουργείου Υγείας, ο οποίος υπέδειξε ότι παρά την πίεση που δέχεται, το σύστημα υγείας έχει ακόμη δυνατότητες ανάπτυξης κλινών για περιστατικά covid. Το πρόβλημα παρατηρείται στις ΜΕΘ, λόγω και των αυξημένων μη covid περιστατικών, κατέληξε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, θα έχει έκτακτη σύσκεψη με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής (ΣΕΕ) αύριο Τετάρτη (29/12), στις 16.00.
 
Κατά σύσκεψη θα γίνει μια αξιολόγηση των δεδομένων, να ακουστούν οι εισηγήσεις των επιστημόνων, έτσι ώστε να αποφασιστεί τι πρέπει να πράξουμε τις επόμενες ημέρες ή αν θα πρέπει να υπάρχει κάποια διαφοροποίηση εντός της εβδομάδας ή οι εισηγήσεις να τεθούν στοχευμένα τη Δευτέρα, στην προγραμματισμένη σύσκεψη του Υπουργού με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για να οδηγηθούν ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, που συνέρχεται στις 5 Ιανουαρίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top