ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Αναμένονται τα νέα μέτρα – Ανακοινώσεις από τον Υπουργό Υγείας σήμερα το απόγευμα

Αναμένονται τα νέα μέτρα – Ανακοινώσεις από τον Υπουργό Υγείας σήμερα το απόγευμα

Μόνο σταθερή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η επιδημιολογική εικόνα στην Κύπρο με τα κρούσματα να εκτοξεύονται ραγδαία και να κτυπάνε καμπανάκι συναγερμού στους αρμοδίους.

Εξού και η έκτακτη συνάντηση του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα με την Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή σήμερα στις 16:00 το απόγευμα. Μετά και τις εισηγήσεις των μελών ο Υπουργός θα προβεί σε δηλώσεις γύρω στις 17:30. Δεν αποκλείεται ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας να ανακοινώσει κατά πόσο θα υπάρξουν μέτρα πριν ή μετά την Πρωτοχρονιά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέλη της ΣΕΕ θα προτείνουν πολύ αυστηρότερα μέτρα καθώς όπως όλα δείχνουν η ταχύτατη άνοδος των θετικών κρουσμάτων στο νησί θα συνεχίσει.

Τα νέα μέτρα θα στοχεύουν στις συναθροίσεις τόσο σε οικίες αλλά και σε χώρους «υψηλού κινδύνου», όπως είναι οι χώροι διασκέδασης και σε εκδηλώσεις. Οι χώροι εργασίας φαίνεται για άλλη μία φορά να είναι εστίες υψηλής μετάδοσης με τα νέα μέτρα να φέρνουν τηλεργασία μέχρι και 50% των εργαζομένων. Πληροφορίες ακόμη αναφέρουν και τη χρήση διπλής προστατευτικής μάσκας.

Πάντως οι αρμόδιοι φαίνεται να πιάστηκαν εξ’ απροόπτου καθώς δεν ανέμεναν ότι η αύξηση των κρουσμάτων θα σημειωνόταν πολύ αργότερα λόγω της μετάλλαξης Όμικρον.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top