ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Δεν σταματούν οι σκέψεις για αυστηρότερα μέτρα - Τι συζητούν οι ειδικοί για την ανησυχητική εικόνα

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Δεν σταματούν οι σκέψεις για αυστηρότερα μέτρα - Τι συζητούν οι ειδικοί για την ανησυχητική εικόνα

Σε αναμμένα κάρβουνα «κάθονται» Υπουργείο Υγείας και επιδημιολόγοι, καθώς τα κρούσματα δεν λένε να πέσουν, ενώ το ποσοστό θετικότητας ανεβαίνει σε ανησυχητικό επίπεδο. Στοίχημα για όλους είναι να αποδώσουν και τα πιο αυστηρά μέτρα που πάρθηκαν για αντιμετώπιση της πανδημίας, τόσο για μείωση στις νοσηλείες, όσο και να μην χρειαστεί να υπάρξουν αυστηρότερα.

Μπορεί χθες ανήμερα των Φώτων (06/01), ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων να ήταν χαμηλότερος, ωστόσο το ποσοστό θετικότητας θορύβησε τους ειδικούς, καθώς λόγω ημέρας οι εξετάσεις για κορωνοιό, ήταν μειωμένες.

Πιο συγκεκριμένα ο αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τα 3,777 ενώ το ποσοστό θετικότητας ήταν στο 4,89%, σε αντίθεση με την Τετάρτη 05 Ιανουαρίου που μπορεί ανακοινώθηκαν 5,202 κρούσματα, το ποσοστό θετικότητας όμως ήταν στο 4%.

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν αφορούν κυρίως στη μείωση ατόμων σε σπίτια, όπως επίσης και αύξηση τηλεργασίας, ενώ εξακολουθεί να ισχύει το «μπλόκο» στους ανεμβολίαστους για τους χώρους εστίασης, τα νυχτερινά κέντρα και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Όλα τα μέτρα που είναι σε ισχύ, θα επαναξιολογηθούν, ενώ σε περίπτωση που περάσει το χρονικό περιθώριο και η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου εξακολουθεί να είναι τόσο επιβαρυμένη, τότε θα παρθούν αυστηρότερα μέτρα, χωρίς να αποκλείονται και περιορισμοί που έχουμε δει στο παρελθόν.

Άλλωστε στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στους επιδημιολόγους και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν έλειψε και η συζήτηση για απαγόρευση κυκλοφορίας από μια συγκεκριμένη ώρα το βράδυ, όπως έχουμε δει να συμβαίνει και στο παρελθόν, ενώ το lockdown μπορεί να αποκλείστηκε προσωρινά σαν μέτρο, ωστόσο σε περίπτωση που δούμε ακόμη περισσότερη αύξηση στα κρούσματα τότε θα ξεκινήσουν να το σκέφτονται.

Αυτό που προβληματίζει τους αρμόδιους είναι να μην γεμίσουν τα νοσηλευτήρια και να υπάρξουν ασθενής που δεν θα έχουν χώρο για να νοσηλευτούν, ενώ την ίδια ώρα μεγάλωσε και ο αριθμός των ασθενών στα νοσοκομεία, καθώς σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωση 235 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 73 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ νοσηλεύονται.

Από τους 73 ασθενείς που είναι σε σοβαρή κατάσταση, οι 29 είναι διασωληνωμένοι, οι 2 νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και οι 42 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top