ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Παιδείας και οργανωμένοι γονείς: Τα υγειονομικά πρωτόκολλα ανάμεσα σε αυτά που συζήτησαν

Υπ. Παιδείας και οργανωμένοι γονείς: Τα υγειονομικά πρωτόκολλα ανάμεσα σε αυτά που συζήτησαν

Την ομαλή λειτουργία των σχολείων, τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις αρνητικές συνέπειες που επιφέρουν αυτά και γενικότερα η πανδημία, τόσο στον μαθησιακό όσο και στον ψυχοσυναισθηματικό κόσμο των παιδιών, συζήτησε την Πέμπτη η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης, με τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομο Προδρόμου.

Σε ανακοίνωση η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης αναφέρει ότι μεταφέρθηκε από τον Υπουργό, ότι τα σχολεία λειτουργούν ομαλά με μικρές εξαιρέσεις, ενώ «αποδέχτηκε το αίτημα των Οργανωμένων Γονιών για δημόσιο ανοιχτό διάλογο μεταξύ τους αλλά και με την ΠΟΕΔ για να ξεκαθαρίσουν οποιαδήποτε θέματα προκύπτουν, ώστε οι σχολικές μονάδες να λειτουργούν ομαλά».

Η Συνομοσπονδία αναφέρει ότι «έφεραν στην προσοχή του Υπουργού, την αναγκαιότητα έναρξης διαλόγου και υλοποίησης συγκεκριμένων δράσεων για αντιστάθμιση των αρνητικών επιπτώσεων που προκάλεσε η πανδημία στην ψυχοσυναισθηματική σύνθεση των παιδιών και στα μαθησιακά αποτελέσματα.

Προσθέτει ότι παρέδωσαν στον Υπουργό διάφορες μελέτες και έρευνες που έγιναν στην Ευρώπη από Οργανισμούς, όπως η UNICEF και αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια, που καταδεικνύουν τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας αλλά και το θετικό αντίκτυπο που έχει η αξιοποίηση της Τεχνολογίας
κάτω από τέτοιες περιστάσεις.

Αναφέρει επίσης ότι «ο Υπουργός, αναγνώρισε τις συνέπειες που έχει η πανδημία και διαβεβαίωσε ότι θα ξεκινήσει επίσημα την αξιολόγηση της κατάστασης με τη διάθεση ερωτηματολογίου προς τα παιδιά».

Τέλος, οι οργανωμένοι γονείς Δημοτικής Εκπαίδευσης αναφέρουν ότι συζητήθηκαν θέματα όπως η Μεταναστευτική Βιογραφία και η Παραβατικότητα και ότι ενημερώθηκαν, ότι πλέον θα σχεδιαστούν δράσεις όπου τα παιδιά θα πρέπει να φτάσουν σε επίπεδο Β1 εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας ώστε να ενταχθούν ομαλά στην τάξη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top